VATIKAN POTVRDIO

Zabrinjavajuća vijest iz Vatikana: Papa Franjo ide na tešku operaciju, objavljeni i detalji

Radi se o laparoskopskoj operaciji kile i trbušne stijenke s umetanjem protetskog materijala. Operacija će biti obavljena pod općom anestezijom

 Papa Franjo

 Andreas Solaro/Afp

Papa Franjo bit će podvrgnut operaciji abdomena u srijedu poslijepodne u rimskoj bolnici Gemelli, priopćio je jutros Vatikan.

Dodano je da je njegov liječnički tim donio odluku da je potrebna operacija te kako se očekuje da će Papa ostati u bolnici nekoliko dana radi oporavka. Agencija Ansa prenosi da će zahvat trajati oko dva sata i da će Papa biti u općoj anesteziji.

Papa Franjo primljen je u srijedu u rimsku bolnicu Gemelli gdje će popodne biti podvrgnut operaciji kile, precizirao je tijekom prijepodneva vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni.

Radi se o laparoskopskoj operaciji kile i trbušne stijenke s umetanjem protetskog materijala, rekao je Bruni. Operacija će biti obavljena pod općom anestezijom.

U pitanju je incizijska kila koja je posljedica neke prethodne operacije. Papi nanosi sve veću bol i pogoršava rad crijeva.

Franjo je odveden u bolnicu nakon tjedne audijencije u Vatikanu u srijedu ujutro, gdje nije spomenuo planiranu operaciju. U utorak je proveo 40 minuta na pregledu u bolnici Gemelli.

Papa, koji je u ožujku obilježio 10. godišnjicu svog pontifikata, često koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog bolova u koljenima.

U srpnju 2021. uklonjen mu je dio debelog crijeva u operaciji zbog divertikulitisa.

Papa je prošle godine rekao da ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija za operaciju debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:51