SRETNO VAM TRUMPOVO

Zahtjev republikanaca iz Ohija: ‘Proglasite 14. lipnja Danom predsjednika Donalda J. Trumpa‘

‘Pokažimo glasačima u Ohiju koji su glasovali za reizbor Trumpa da mi kao zakonodavci prepoznajemo postignuća njegove administracije‘
Donald Trump 
 Mandel Ngan/AFP

Dvojica republikanaca iz Ohija žele počastiti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa imenovanjem jednog dana u lipnju po njemu, piše The Columbus Dispatch.

Republikanci Jon Cross iz Kentona i Reggie Stoltfuz iz Paris Townshipa poslali su u petak e-mail u kojem traže od svojih kolega da 14. lipnja proglase Danom predsjednika Donalda J. Trumpa.

Dvoje republikanaca izričito su zatražili od svojih kolega u Zastupničkom domu Ohija da podrže prijedlog zakona kojim bi se 'proslavio jedan od najvećih predsjednika u američkoj povijesti', navodi Dispatch.

U e-mailu su navodno kazali kolegama zastupnicima: 'Pokažimo 3.154.834 glasača u Ohiju koji su glasovali za reizbor Donalda J. Trumpa da mi kao zakonodavci prepoznajemo postignuća njegove administracije.'

Trump je na predsjedničkim izborima 2020. godine osvojio Ohio s osam posto prednosti.

2016. godine je pobijedio bivšu demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton u ovoj državi s devet posto razlike.

Ohio trenutno ima snažnu republikansko vodstvo. Guverner Mike DeWine član je GOP-a i oba zastupnička doma te države imaju republikansku većinu.

Inače, američke države se često sjećaju bivših predsjednika. Primjerice, 40 država priznaje Dan Ronalda Reagana 6. veljače.

Illinois svake godine obilježava mandat bivšeg predsjednika Baracka Obame 4. kolovoza.

Međutim, odavanje ovakve počasti nekom bivšem predsjedniku tako kratko nakon njegovog odlaska iz Bijele kuće, nije uobičajeno.

Proglašavanje državnog praznika za bivšeg predsjednika koji se suočava s opozivom također bi bilo posve nekonvencionalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:30