STROGE MJERE

Zaljubljenom paru u Singapuru prijeti visoka kazna, muškarac prekršio karantenu da bi vidio ljubavnicu

Državljan Velike Britanije Nigel Skea priznao je krivnju za zločin zbog kojeg je u toj zemlji moguće dobiti šest mjeseci zatvora
Nigel Skea i Agatha Maghesh Eyamalai pri dolasku na sud
 Roslan Rahman/ AFP

Državljanin Velike Britanije, 52-godišnji Nigel Skea, priznao je da je kriv što je prekršio pravila karantene u Singapuru te napustio svoju hotelsku sobu kako bi prošlog listopada proveo noć sa svojom tadašnjom zaručnicom.

Par se u međuvremenu oženio, no predmet je i dalje na singapurskom sudu, javlja BBC.

Nigel se popeo protupožarnim ljestvama kako bi posjetio 39-godišnju Agathu Maghesh Eyamalai. Svim posjetiteljima Singapura određuje se 14-dnevna izolacija kad uđu u zemlju, a onima koji prekrše to pravilo prijeti i do šest mjeseci zatvora, no tužitelji su ovog puta odlučili zatražiti blažu kaznu. Naročito jer je na lokalnom sudu ovog ponedjeljka zaljubljeni Nigel priznao krivnju za kršenje mjera izolacije, kao i da nije poštovao obvezu nošenja zaštitne maske. Krivnju je priznala i Nigelova izabranica, optužena za sudjelovanje u kaznenom djelu.

Prema sudskom spisu, Nigel Skea je tijekom karantene sobu u hotelu Ritz Carlton Millenia Singapore, koju je unajmila njegova zaručnica, napustio najmanje tri puta. Eyamalai mu je otvorila vrata izlaza u nuždi te se tako uvukao u sobu gdje je proveo devet sati jednom prilikom, a druga dva puta uhvaćen je kako se šunja hodnikom.

Presuda bi trebala biti objavljena uskoro, piše BBC.

- To je klasična ljubavna priča o dvoje ljubavnika koji samo žele biti zajedno i pokušavaju biti blizu jedno drugome iako krše zakone - rekao je odvjetnik zaljubljenog para S.S. Dhillon.

Par vjerojatno očekuje visoka novčana kazna, grupa Britanaca koji žive u Singapuru kažnjeni su ukidanjem radne dozvole te s po devet tisuća dolara svaki.

Ističe se kako je Singapur jedna od najuspješnijih zemalja na svijetu po pitanju suzbijanja epidemije koronavirusa. Unatoč velikoj stopi rasta zaraze među inozemnim radnicima, zahvaljujući strogim mjerama brojke su mjesecima vrlo niske, tvrdi se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:24