DOBRI FRANJO

ZAMASKIRANI PAPA SE PO NOĆI ŠULJA PO RIMU Obilazi beskućnike i sirotinju i pomaže im

Poznato je da je papa Franjo, u doba dok je bio argentinski kardinal Jorge Bergoglio, znao izlaziti noću ne bi li dijelio kruh s beskućnicima. Sada slično postupa i u Vatikanu
 AFP

Nedavni intervju s poljskim nadbiskupom Konradom Krajewskim pobudio je nagađanja da mu se papa priključuje na njegovim regularnim noćnim obilascima Rima u kojima obilazi sirotinju i dijeli im milostinju. Glasine su, vjerojatno je, točne.

Dobro informirani izvor u Rimu kazao je za Huffington Post da "su stražari Švicarske garde potvrdili da se papa iskrada noću, obučen kao obični svećenik, ne bi li obilazio beskućnike.“

Krajewski je ranije izjavio " Kad mu kažem 'Idem večeras u grad ', postoji stalna opasnost da će poći sa mnom".

Upitan da li mu se Papa i priključi u tim noćnim izlascima, nadbiskup se samo nasmiješio.

Aktualni Papa nije jedini Petrov nasljednik koji noću kriomice izlazi iz Vatikana.

Postoje priče o papi Ivanu XIII koji je potajno znao izaći noću, ne bi li uživao u ljepoti Rima u večernjim satima. Izvještaji govore i da je papa Pio XII za Drugog svjetskog rata prerušen u franjevca pomogao prošvercati dio rimskih židova na sigurno. I papa Benedikt XVI je nenajavljeno napustio Vatikan, ne bi li razgledao umjetničku izložbu.

Poznato je da je papa Franjo, u doba dok je bio argentinski kardinal Jorge Bergoglio, znao izlaziti noću ne bi li dijelio kruh s beskućnicima, sjedio i jeo s njima na ulici, želeći im tako pokazati da su voljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:19