FRCAJU OTKAZI I TUŽBE

Zaokret u slučaju policajke koja je orgijala sa šestoricom kolega: ‘Gledali su je kao komad mesa‘

Maegan Hall u više navrata rekla je ‘ne‘ seksualnim udvaranjima, ali nadređeni su je pritiskali sve dok nije popustila, stoji u tužbi

Maegan Hall

 Twitter

Petorica policajaca u američkom Tennesseeju dobili su otkaz, a još trojica ostaju suspendirana do daljnjega, nakon što su u javnost procurili detalji navodnih seksualnih napada unutar policijske uprave La Vergne.

A policajka Maegan Hall (24), jedna od akterica skandala, u novoj saveznoj tužbi koju je podnijela protiv odjela u kojemu je radila sad tvrdi kako je bila "pripremana za seksualno iskorištavanje".

Početkom ovoga tjedna osmorica policajaca disciplinski su kažnjeni, a sama Hall bila je jedina policijska službenica koja je u jeku skandala dobila otkaz. Podsjetimo, ona je otpuštena još u siječnju ove godine, nakon što se otkrilo da je s kolegama imala seksualne odnose dok su bili na poslu. Svi od njih zanijekali su optužbe, prenosi portal Unilad.

Istraga je pokazala kako je Maegan Hall bila blisko povezana s još četvoricom policajaca - narednicima Lewisom Powellom i Henryjem Tyjem McGowanom, detektivom Senecom Shieldsom te policajcem Juanom Lugo-Perezom - svi od navedenih također su otpušteni.

Još tri službenika - Patrick Magliocco, Larry Holladay i Gavin Schoeberl - suspendirani su zbog umiješanosti u seks-skandal.

Petorica policajaca - Powell, Magliocco, Holladay, Shields i Lugo-Perez - sad su priznali da su imali seksualne odnose s kolegicom, a ona je, osim njih, navela kako je bila intimna i s policajcem McGowanom.

Hall je u međuvremenu, točnije 27. veljače, podnijela i saveznu tužbu protiv policijskog odjela u kojemu je radila i svojih bivših suradnika. U njoj policajka tvrdi kako je bila žrtva seksualnog uznemiravanja, a kao optužene navodi grad La Vergne, Powella, McGowana i Davisa.

image

Maegan Hall

Facebook/la Vergne Police Department

- Bila je pripremana za seksualno iskorištavanje. Osjećala se zarobljenom u ulozi koja joj je dodijeljena u policijskoj postaji grada La Vergne. U pokušaju da pobjegne od iste zamalo se ubila. Tad je grad nju okrivio za sve. Ovom tužbom traži se pravda za Maegan Hall. Dotična policajka često je doživljavala uznemiravanje na radnom mjestu koje je bilo prožeto seksualnim aluzijama i seksualno eksplicitnim ponašanjem - stoji u tužbi.

Šef policije La Vergnea, Burrel "Chip" Davis, ranije ovoga mjeseca također je dobio otkaz nakon što je otkriveno da je bio svjestan nedoličnog seksualnog ponašanja unutar svoga odjela, ali to nikad nije prijavio niti je disciplinirao bilo kojega od policajaca.

- Maegan nisu doživljavali kao policajku početnicu koju treba obučavati i unaprijediti. Na nju se gledalo kao na komad mesa koji treba seksualizirati i iskorištavati. Hall je u nekoliko navrata rekla ‘ne‘ seksualnim udvaranjima, ali nadređeni su je pritiskali sve dok nije popustila. Naravno da će biti onih koji misle kako ona sad pokušava svaliti krivnju na druge. Lako je to misliti kad ne znate cijelu priču - izjavio je odvjetnik za građanska prava, Wesley Clark.

U tužbi se tvrdi kako su "policajci koristili svoj autoritet za sustavno slamanje Maeganina otpora te zarobljavanje u ponižavajućim i uvredljivim seksualnim odnosima, čak su dijelili savjete o najboljim načinima da je manipuliraju i iskorištavaju".

- Kad je narednik Powell želio seks, odbijao je prihvatiti ‘ne‘ kao odgovor. Nastavio je zahtijevati seks, govoreći stvari poput ‘učinit ćemo to sutra‘ ili ‘toliko sam toga učinio za tebe, ja sam ti pomogao‘. Takvo okruženje u policijskoj postaji La Vergne izazvalo je sve teže simptome mentalne bolesti kod gospođe Hall. Ona ima puno pravo na dodjelu kaznene odštete u iznosu koji će odrediti porota - stoji u tužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:10