VLADIMIR PUTIN

‘Zapad ne može izolirati Rusiju, nećemo se vratiti više desetljeća natrag, zasigurno nećemo‘

Ovo je velik izazov za našu zemlju, ali mi nećemo odustati niti ćemo dopustiti da se dogodi opće rasulo, dodao je

Vladimir Putin

 Mikhail Klimentyev/Sputnik/AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je rekao da je nemoguće odsjeći Rusiju od ostatka svijeta te da sankcije koje su Rusiji uvele zapadne zemlje neće vratiti kazaljku na satu unatrag, kad je posrijedi razvoj Rusije.

Otkako je Rusija 24. veljače poslala trupe u Ukrajinu, tu je zemlju pogodio niz zapadnih sankcija, čija je svrha izolirati je od globalne ekonomije. Sankcije su Rusiji uskratile pristup raznoj robi, među ostalim elektronici, poluvodičima i dijelovima za izradu zrakoplova.

"Nije samo riječ o restrikcijama i sankcijama, već se protiv naše zemlje namjerno koristi i gotovo potpuno onemogućenje pristupa visokotehnološkim stranim proizvodima", rekao je predsjednik Putin obraćajući se putem videokonferencije predstavnicima vlade.

"Jasno je da je ovo velik izazov za našu zemlju, ali mi nećemo odustati niti ćemo dopustiti da se dogodi opće rasulo, kako nam predviđaju neki ‘dobronamjernici‘. I nećemo se vratiti više desetljeća natrag, zasigurno nećemo", rekao je.

Putin je dodao i kako će Rusija morati razviti vlastitu domaću tehnologiju, kao i tehnološke tvrtke.

Ministar financija Anton Silvanov izjavio je da prioritet predstavlja pružanje potpore ruskom tehnološkom sektoru, no i da bi svaka rublja državne potpore trebala biti popraćena s najmanje tri rublje privatnih ulaganja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:43