STRAVA U NEW YORKU

Zapalila se zgrada u Bronxu, poginulo 19 osoba među kojima i devetero djece. Prizori s mjesta tragedije su potresni

Prema informacijama Vatrogasnih postrojbi Grada New Yorka, u požaru je ozlijeđeno više desetaka osoba, a najmanje 32 završile su u bolnicama

Požar u Bronxu

 Scott Heins/Getty Images/Profimedia

Devetnaest ljudi, među kojima i devetero djece, poginulo je u požaru koji je u nedjelju izbio u višestambenoj zgradi na 19 katova u Istočnoj 181. ulici u općini Bronx u gradu New Yorku, javlja The Associated Press.

Prema informacijama koje su dale Vatrogasne postrojbe Grada New Yorka, u požaru je ozlijeđeno više desetaka osoba, a najmanje 32 su završile u bolnicama.

The Associated Press je ranije u danu izvijestio da je više desetaka osoba u požaru zadobilo ozljede opasne po život.

Njujorški su vatrogasci dodali da je otprilike 200 vatrogasaca sudjelovali u intervenciji u Bronxu.

Čelnik njujorških vatrogasaca Daniel Nigro rekao je da je spomenuti požar jedan od najgorih u recentnoj povijesti New Yorka.

- Bit će to najgori požar u našoj povijesti. Znamo da imamo 19 mrtvih, nekoliko u kritičnom stanju i više od 63 ozlijeđenih", rekao je gradonačelnik Eric Adams u izravnom javljanju na televiziji.

Novi gradonačelnik New Yorka, bivši policajac, crnac koji je preuzeo dužnost 1. siječnja, istaknuo je da je "to prava tragedija, ne samo za Bronx i za grad".

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se velika vatra i gust crni dim što suklja iz prozora višekatnice u Bronxu, velikoj četvrti na sjeveru New Yorka.

image

Požar u Bronxu

Scott Heins/Getty Images/Profimedia

Vatrogasci su isprva izvijestili o tridesetak ozlijeđenih.

U srijedu je u strašnom požaru u stambenoj zgradi u Philadelphiji poginulo 12 ljudi, među kojima osmero djece.

New York, megapolis s devet milijuna stanovnika, zahvatila je stambena kriza, a zgrade su nerijetko oronule i loše održavane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:20