HAVARIJA

Zapalio se teretni brod krcat luksuznim autima, kupci šokirani: ‘Moj Porsche upravo gori nasred oceana‘

Na brodu se trenutno nalazi 2500 automobila, od čega je čak 1100 Porschea
 Portugalska mornarica/Twitter

Napušteni teretni brod krcat novim automobilima pluta nasred Atlantskog oceana nakon što je požar koji se brzo proširio brodom prisilio posadu na bijeg.

Dvjesto metara dug Felicity Ace zapalio se u srijedu dok je prevozio luksuzne automobile od Emdena u Njemačkoj do Davisvillea na Rhode Islandu.

U trenutku izbijanja požara, brod je plovio na 90 nautičkih milja jugozapadno od portugalskih Azora, navodi se u priopćenju portugalske mornarice.

Posada koja broji 22 člana odvedena je u lokalni hotel, a spašavanje je koordinirao pomorski centar za koordinaciju traganja i spašavanja.

Prema pisanju The New York Timesa, na brodu se nalazi oko 4000 automobila, od čega je 1100 Porschea te 189 Bentleyja. Ostalih 2711 automobila se još treba identificirati - iako svi automobili na brodu spadaju pod koncern Volkswagen, što znači da bi se na brodu mogli naći i Audiju, Lamborghiniji, ali i Bugattiji.

Matt Farah, automobilski entuzijast i urednik magazina The Smoking Tire, čekao je na svoj metalik Porsche Boxster Spyder iz 2022., s maloprodajnom cijenom od oko 123.000 dolara, od kolovoza.

U srijedu je primio razočaravajuće vijesti o 'najboljem sportskom automobilu svih vremena', kako je sam isticao.

- Upravo sam dobio poziv od mog distributera. Moj auto sada pluta, vjerojatno u plamenu, usred oceana - kazao je pa napomenuo kako je najbitnije da je posada dobro.

- Velik broj naših automobila je među teretom. U kontaktu smo s brodovlasnikom i detalji o ukrcanim automobilima su poznati. Trgovci će obavijestiti klijente o incidentu - izjavio je glasnogovornik Porschea Luke Vandezande.

- Iako je još prerano potvrditi što se dogodilo, mi se koliko god možemo trudimo da pronađemo rješenja - rekao je Angus Fitton iz Porschea.

Požar je koji je izbio u teretnom prostoru i dalje gori, no uzrok još nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:30