DRAMA U CHICAGU

Zapalio zgradu kontrole leta pa se izbo nožem. Otkazano 1.700 letova!

FAA i dalje procjenjuje štetu koja može biti značajna, ali agencija očekuje da će se zračni promet u narednih nekoliko dana normalizirati.
Ilustracija
 Tomislav Kristo / CROPIX / CROPIX

CHICAGO - Požar kojega je postavio zaposlenik u čikaškoj zgradi kontrole leta doveo je do otkazivanja više od 1.700 letova na dvije glavne gradske zračne luke i preusmjeravanja zrakoplova diljem SAD-a, izvijestili su dužnosnici.

Letovi su nakon četverosatnog prekida nastavljeni na međunarodnoj zračnoj luci O'Hare, ali je došlo do 'uskog grla' u cijelom sustavu zračnog prometa za koje prijevoznici vjeruju da će trajati cijelog vikenda, odnosno da će se promet normalizirati tek za nekoliko dana.

Policija je izvijestila da je požar u zgradi u Aurori, u blizini Chicaga, postavio čovjek koji se naknadno ozlijedio nožem. Pritom navodno nije bilo nikakvih naznaka da je u pitanju teroristički čin, a vatra je brzo ugašena.

FAA i dalje procjenjuje štetu koja može biti značajna, ali agencija očekuje da će se zračni promet u narednih nekoliko dana normalizirati. Kontrola leta prebačena je u druge centre u regiji poput Minneapolisa, Indianapolisa i Clevelanda.

Osumnjičeni muškarac dugogodišnji je zaposlenik tvrtke Harris Corp, koja pruža opremu i tehničku podršku objektima Savezne uprave za zračni promet (FAA) u Chicagu i drugim gradovima.

Dužnosnici kažu i da će uhićeni 36-godišnjak preživjeti ozlijede koje si je sam nanio prije nego što u ga vatrogasci zatekli u podrumu zgrade.

FBI otkriva da je požar podmetnuo 36-godišnji Brian Howard, a svoju nakanu iznio je u privatnoj poruci rođaku na Facebooku. Poslao ju je prije nego što je krenuo u suicidalni pohod.

- Dobro se pogledaj u ogledalo, kao što sam ja to učinio. Zbog toga ću zapaliti kontrolu leta i oduzeti si život, napisao je.

SCOTT OLSON / 2014 Getty Images
CHICAGO, IL - SEPTEMBER 26: Passenger wait in line to reschedule flights at O'Hare International Airport on September 26, 2014 in Chicago, Illinois. All flights in and out of Chicago's O'Hare and Midway airports were halted this morning because of a suspected arson fire at a suburban Chicago air traffic control facility. Scott Olson/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Kaos u zračnoj luci (FOTO: AFP)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 22:48