IZ ČELIČANE U LOGOR

Zapovjednik Azova je živ! Iz zarobljeništva se javio supruzi, stigao je postaviti tek jedno pitanje

Njegova supruga Katerina je rekla da je primila telefonski poziv od supruga, ali da se veza vrlo brzo prekinula

Denis Prokopenko, branitelj Mariupolj, Azov

 Twitter/Twitter

Glavni vojni zapovjednik bataljuna Azov, koji se sve do prošlog tjedna borio u lučkom gradu Mariupolju, živ je i nalazi se na teritoriju pod kontrolom Rusije, rekla je njegova supruga u kratkom telefonskom razgovoru, piše The Times of Israel.

Katerina Prokopenko, supruga vođe Azova, Denisa Prokopenka, kaže da ju je suprug pitao kako je, ali se veza prekinula prije nego joj je stigao reći išta o sebi.

Ona kaže da je telefonski razgovor bio moguć zbog sporazuma između vlada Ukrajine i Rusije i zahvaljujući posredovanju Crvenog križa, koji je posjetio neke od ukrajinskih boraca koji su se predali.

image

KaterIna Prokopenko

Tiziana Fabi/Afp

Ranije ovog mjeseca Rusija je kazala da je zauzela Mariupolj te da su se borci koji su se skrivali u ogromnoj čeličani Azovstal, predali.

Katerina Prokopenko, koja je iz Kijeva dala izjavu za The Associated Press zajedno s drugom suprugom vojnika, Julijom Fedosiuk, rekla je da sporazum između Ukrajine i Rusije jamči propisno sahranjivanje mrtvih vojnika i određene uvjete za ratne zarobljenike, uključujući i dopuštenje telefonskih razgovora s članovima obitelji nekoliko puta tjedno.

Žene su kazale da je nekoliko obitelji primilo pozive u posljednja dva dana. Rekli su da ne mogu otkriti više detalja sporazuma, ali se nadaju da vojnici neće biti mučeni i da će se na kraju 'vratiti kući'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 12:50