OBJAVILI PODATKE

ZARAZA SE I DALJE ŠIRI Potvrđeno sedam novih slučajeva u Tešnju koji i dalje održava žarište infekcije koronavirusa u BiH

Ilustracija
 Sputnik via AFP

Testiranja na koronavirus provedena u Bosni i Hercegovini u zadnja 24 sata pokazuju da se u Tešnju i dalje održava žarište infekcije iako broj novozaraženih postupno opada, objavile su u subotu zdravstvene ustanove.

Na Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu testirali su 277 uzorka i utvrdili da je njih osam pozitivno, a sedam se odnose na osobe s područja Tešnja.

Još jedan slučaj zaraze od petka potvrdili su u Republici Srpskoj i to u Banjoj Luci.

U Tešnju, gradu u središnjem dijelu BiH, 21. svibnja naglo se proširila zaraza nakon što je virusom zaražen netko od zaposlenika jedne tvornice.

Tvornica ima osamdeset zaposlenih i upravo među njima i članovima njihovih obitelji registrirani su svi novozaraženi. Mjera samoizolacije određena je za oko stotinu osoba.

No broj novozaraženih potvrđen do subote manji je u odnosu na prethodne dane kada su novozaražene registrirali dvoznamenkastim brojkama.

Tešanj je tako statistički na sedmom mjestu među gradovima u BiH u kojima je registriran najveći broj slučajeva zaraze koronavirusom odnosno njih 70.

Na prvom je mjestu Banja Luka gdje je registrirana čak četvrtina od ukupnog broja zaraženih koji je do subote bio nešto manji od dvije i pol tisuće.

Zdravstvene vlasti u BiH epidemiološku situaciju u zemlji opisuju kao stabilnu no građanima se i dalje preporučuju mjere opreza, posebice održavanje fizičke distance i osobne higijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:02