COVID U SRBIJI

Zaraženo više bliskih Vučićevih suradnika, koronu ima i Vulin, šefica Skupštine ima upalu pluća

Beogradski mediji objavili su da je koronavirusom zaražen i direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.
 Andrej Isakovic

Predsjednici Skupštine Srbije Maji Gojković, te srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu potvrđen je koronavirus, priopćeno je u subotu u Beogradu, a prema navodima medija moguće je da su još najmanje dva dužnosnika u Vladi Srbije pozitivna na covid-19.

Maja Gojković u subotu je bila pozitivna na testiranju na covid 19, u bolnici je i prima neophodnu terapiju, javio je Tanjug, pozivajući se na ured srbijanske predsjednice parlamenta.

Gojković ima upalu pluća, ali se dobro osjeća.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je ministar Aleksandar Vulin također pozitivan na koronavirus, a testiran je kao kontakt državnog tajnika Ministarstva, koji je hospitaliziran zbog infekcije covid-19.

Skok broja novozaraženih

Vulin se osjeća dobro i pošto nema nikakvih simptoma infekcije nalazi se u samoizolaciji.

Beogradski mediji objavili su ranije da je koronavirusom zaražen i direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Ðurić.

Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u subotu kako država nema drugog izbora osim da uvede mjere ako se situacija s koronavirusom nastavi pogoršavati, dodavši da te mjere neće biti uvedene tamo gdje se poštuju preporuke.

"Mi smo dali šansu da svako svojom odgovornošću odlučuje kako će biti. Ako se netko ne pridržava onoga što je preporučeno, mi nemamo drugog izbora osim da uvodimo mjere koje će poboljšati stanje, sačuvati ljudske živote i zdravlje. Mislim da to svima mora biti jasno", rekao je Lončar za RTS.

Veliki broj novozaraženih

Srbija je u subotu zabilježila novi skok broja zaraženih koronavirusom - sa 193 u petak na 227 u subotu.

Infekcija covid 19 odnijela je još dvije žrtve, dosad ukupno 267, a povećan je i broj pacijenata na respiratorima - s jučerašnjih 26 na 32 u subotu.

Testirane su 5.993 osobe, a registrirano je 227 pozitivnih slučajeva, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Srbija u posljednjih pet dana dana bilježi troznamenkasti porast broja novozaraženih.

Ranije danas priopćeno je da je koronavirus potvrđen predsjednici Skupštine Srbije Maji Gojković, te srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu, a prema navodima medija još su najmanje dva dužnosnika u Vladi Srbije pozitivni na covid 19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:52