DRAMA NA KRUZERU

Zarazili se na krstarenju: Od 4600 putnika i članova posade, njih čak 800 inficiralo se covidom

Osoblje će pomagati svim pozitivnim gostima s pristupom privatnom prijevozu i smještaju dok ne završi njihova izolacija

Kruzer Majestic Princess u Sydneyju

 Muhammad FAROOQ/AFP

Kruzer Majestic Princess uplovio je u Sydney nakon što je ustanovljeno da se na njemu proširila zaraza koronavirusa. Od 4600 putnika i članova posade, svaki peti, odnosno njih čak 800, imaju potvrđenu infekciju covidom-19. Putnici su na krstarenje krenuli s Novog Zelanda, a srećom, svi slučajevi bili su ili asimptomatski ili blago simptomatski, piše BBC.

Navode i da će osoblje pomagati svim gostima koji su bili pozitivni s pristupom privatnom prijevozu i smještaju dok ne završi njihova izolacija, a plan je da brod uskoro otplovi u Melbourne.

Situacija podsjeća na izbijanje epidemije na kruzeru Ruby Princess početkom 2020., gdje je najmanje 900 ljudi bilo pozitivno, a 28 ih je umrlo.

Marguerite Fitzgerald, predsjednica operatera krstarenja Carnival Australia, rekla je da se velik broj slučajeva počeo otkrivati otprilike na polovici 12-dnevnog putovanja.

Upitana o usporedbama "veličanstvene princeze" i "rubinske princeze" - koja također pripada istom operateru - gospođa Fitzgerald je rekla: "Od tad smo kao zajednica naučili puno, puno više o covidu".

Epidemija je izbila u trenutku kad slučajevi covida rastu diljem Australije. U Novom Južnom Walesu u razdoblju od sedam dana, do petka, otkriveno je 19.800 novih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:44