AKTIVISTKINJA

Zaručnica Borisa Johnsona želi spasiti majmune, traži zabranu prodaje dijela proizvoda od kokosa

Reagirala je na izvješće o zatočenim makakijima u Tajlandu koji se koriste za prikupljanje kokosa na farmama
Carrie Symonds i Boris Johnson
 Victoria Jones/Pa Images/Profimedia

Carrie Symonds, zaručnica britanskog premijera Borisa Johnsona, podržala je u petak najavu britanskih tvrtki o zabrani prodaje proizvoda od kokosa u čijoj se proizvodnji i prikupljanju iskorištavaju majmuni.

Symonds, aktivistkinja koja se bori za zaštitu okoliša, reagirala je na izvješće britanskog lista Telegraph koje je opisalo kako se zatočeni makakiji u Tajlandu koriste za prikupljanje kokosa na farmama.

List je prenio rezultate istrage organizacije za zaštitu životinja PETA Asia.

"Glad Waitrose, Co-op, Boots & Ocado obećali su da neće prodavati proizvode za koje se iskorištava rad majmuna, a Morrisons je te proizvode već uklonio iz prodavaonica", napisala je Symonds u tvitu.

Pozvala je i druge trgovačke lance da prestanu prodavati te proizvode među kojima su neke vrste kokosove vode i kokosovo mlijeko.

Asda u vlasništvu Walmarta najavila je da će ukloniti proizvode Aroy-D i Chaokoh iz prodaje dok ne završi vlastitu istragu.

I drugi trgovački lanci najavili su da će ispitati te navode, a neki su objavili da proizvodi od kokosa, koje prodaju, nisu rezultat iskorištavanja majmuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:22