NAPAD U MALIJU

ZAŠTITAR OTKRIO KOJI JE BIO GLAVNI CILJ DŽIHADISTA U LUKSUZNOM HOTELU 'Moj kolega ih je poslao na krivi kat. Kazna je bila brutalna!'

 youtube screenshot

Teroristi koji su u petak napali hotel Radissson Blu u Maliju za glavni cilj su imali likvidrati zaposlenike Air Francea koji su u Bamaku spavali između letova. Zaštitar Kasim Haidara odrađivao je svoju smjenu u hotelu kada su na vrata nahrlili naoružani teroristi. U razgovoru za Telegraph otkrio je da je prvo što su teroristi pitali 'gdje je posada Air Francea'. Njegov kolega je militante poslao na krivi kat i zbog toga je poslije bio ubijen!

- Bio sam šokiran, potpuno uplašen - rekao je 28-godišnjak koji je s kolegom Moussom Tiema-Konateom radio na petom katu hotela.

- Teroristi su upali i odmah počeli zapitkivati gdje je posada Air Francea. Moussa im je rekao da su na sedmom katu, što je bilo netočno. Nako nekoliko minuta su se vratili na peti i bez milosti ga upucali.

Iz zrakoplovne kompanije nisu htjeli komentirati jesu li njihovi zaposlenici bili glavni cilj džihadista, ali znakovito je da su odmah nakon napada otkazali sve letove prema Maliju. Inače, u trenutku napada u hotelu je bila posada od 12 ljudi, uključujući i dva pilota, i svi su na kraju izvukli živu glavu.

O deveterosatnoj talačkoj krizi prilčao je i kuhar.

- Terorist je u jednom trenutku ušao u kuhinju i mrtav-hladan skuhao si jelo. Bez žurbe je sve pojeo i vratio se natrag u borbu - rekao je Ali Yazbeck za New York Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:05