RAT NA BLISKOM ISTOKU

'ZAŠTO GAĐATE BOLNICE U GAZI?' Izraelska ministrica bez odgovora na pitanje novinarke CNN-a Amanpour

Izraelska ministrica pravosuđa Tzipi Livni, s dugogodišnjim iskustvom u politici, bila je zbunjena i nepripremljena kada ju je poznata novinarka CNN-a Christiane Amanpour upitala zašto izraelska vojska bombardira bolnice u Gazi.

- Mi ne želimo kažnjavati palestinski narod zbog onoga što Hamas čini. Mi gađamo tunele, mjesta na kojima oni kriju svoje oružje i projektile, a tuneli se nalaze blizu naselja. Hamas poziva civile da ne bježe iz svojih domova, a mi ih pozivamo da ih na puste, jer su to naši ciljevi, pojasnila je ministrica Livni.

Kada je Amanpour ponovno napala ministricu zbog granatiranja bolnica, upitala ju je jesu li bolnice meta napada jer Hamas u njima krije oružje.

Bilo je očito da se Livni osjećala vrlo nelagodno te priznala da nema odgovor na to pitanje.

- I mi na stradavanje civila gledamo s nelagodom, ne samo cijeli svijet. To pitanje moramo istražiti, nemam odgovor na njega. Kada budemo imali odgovor, javno ćemo ga obznaniti, odgovorila je s očitom nelagodom izraelska ministrica pravosuđa.

Sedam Palestinaca ubijeno je u utorak rano ujutro u novim izraelskim zračnim napadima u Pojasu Gaze, priopćio je glasnogovornik palestinskih spasilačkih službi Ašraf al-Kodra.

Ove nove žrtve povećale su bilancu žrtava te su tako do sada u izraelskoj ofenzivi ubijena 583 Palestinca, dok ih je 3.640 ranjeno tijekom 16 dana žestokih zračnih i kopnenih napada na palestinsku enklavu, dodao je glasnogovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:30