VESELI FRANJO

'ZAŠTO NE ŽIVIM U PAPINSKOJ PALAČI? PA DA ME OPLJAČKAJU!' Papa objasnio zašto ne živi u rezidenciji

Papa uživa u ulozi čelnog čovjeka Katoličke crkve
 AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Jorge Mario Bergoglio, prvi papa Latinoamerikanac i dalje pokazuje svoj specifičan smisao za humor. Ovih je dana izjavio da je razlog što je ostao živjeti u skromnom domu sv. Marte u Vatikanu, gdje je s ostalim kardinalima bio smješten u doba konklava i iz kojeg se nakon izbora odbio preseliti u papinsku palaču– strah od pljačke.

PAPA ZAPRIJETIO 'BOŽJOM KAZNOM' ZBOG KEMIJSKOG ORUŽJA U SIRIJI Nikada više rat, poručio je Franjo na Twitteru

Mario Poli, nadbiskup Buenos Airesa koji je na tom mjestu naslijedio papu Franju dva puta je sreo Bergoglia od kad je njegov prethodnik Buenos Aires u ožujku zamijenio za Vatikan.

„Ne bi li malo popričali, upitali smo ga 'Zar nećete živjeti u papinskoj palači?', a on nam je odvratio: „Tamo? Pa da me mogu opljačkati? Ne!“, prepričao je Poli jedan od razgovora s Papom koji od početka svog pontifikata ustrajava u skromnosti i neformalnom ophođenju.

Poli je dodao da Papa uživa u ulozi čelnog čovjeka Katoličke crkve te da je sumoran „osmijeh za sprovode“ koji je imao u Argentini zamijenio za „milostiv osmijeh“.

„Sad se smiješi svakome. Papa je vrlo sretan... Kaže da je biti papa zabavno. Da, ima i problema, kao u svakoj obitelji, ali ima puno ljudi koji mu pomažu.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:20