‘KORNJAČA‘

Zastrašujuća snimka: Pogledajte kako je razoran potres urušio dio otoka, samo je skliznuo u more

Tajvanski novinski portal Creaders napisao je da je veliko kamenje palo u more, ali da nitko nije ozlijeđen jer tada u blizini nije bilo ni turista ni brodova

Otok Guishan

 Screenshot/X

Klisura na istoku otoka Guishan, popularne turističke destinacije u Tajvanu, odlomila se i skliznula u more nakon što je tu zemlju u srijedu pogodio razoran potres magnitude 7,2, prenosi Vnxpress International.

Tajvanska televizijska postaja TVBS prva je izvijestila o oštećenju otoka Guishan, kojega zbog njegovog oblika još nazivaju i "otokom kornjačom".

Tajvanski novinski portal Creaders napisao je da je veliko kamenje palo u more, ali da nitko nije ozlijeđen jer tada u blizini nije bilo ni turista ni brodova.

Potres je pogodio Tajvan u srijedu ujutro u vrijeme najvećih gužvi, a osjetio se na cijelom otoku koji ima više od 23 milijuna stanovnika.

Tajvanska Središnja meteorološka uprava (CWA) priopćila je da se potres magnitude 7,2 po Richteru dogodio u srijedu u 7:58 sati (u utorak 23. 58 sati pod srednjoeuropskom vremenu) na dubini od 15,5 kilometara.

Broj ljudi za koje je potvrđeno da su ozlijeđeni u najgorem potresu u Tajvanu u posljednjih 25 godina popeo se na 1050, objavile su vlasti u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:04