NAPAD NA ALEKSANDRU JERKOV

ZASTUPNICA U SKUPŠTINI SRBIJE SPOMENULA DA JE ŠEŠELJ RATNI ZLOČINAC, USLIJEDILE SALVE UVREDA Radikali je okružili: 'Ustaška kurvo, spodobo, izdajice!'

 
 Twitter

Zastupnici Srpske radikalne stranke su tijekom sjednice srbijanske Skupštine grubo izvrijeđali zastupnicu oporbene Demokratske stranke Aleksandru Jerkov nakon što je spomenula činjenicu da je Vojislav Šešelj ratni zločinac i da ako krene razbijati nosove kao što je najavio, neka krene od njezinog.

Nakon tih njezinih riječi kreću vulgarna dobacivanja i prijetnje na koje nitko od prisutnih nije reagirao, uključujući i predsjedavajućeg Veroljuba Arsića. Radikali su zastupnicu Jerkov 'častili' riječima poput 'spodoba', 'izdajnik' i 'ustaška kurva'.

Kad je u jednom trenutku ostala sama u svojoj klupi, okružili su je članovi Radikalne stranke, među kojima su bili i Nataša Jovanović, Aleksandra Belačić i Filip Stojanović, te joj rekli da se pripazi.

- Rekli su mi da možda sama razbijem njušku sljedećih dana i da se pripazim. Tijekom cijele sjednice, na svakih pet minuta su mi dobacivali, vrijeđali me, a zastupnik Damjanović je u jednom trenutku i zapjevao 'ustaška kurva', rekla je Jerkov.

No, to nije bilo sve. Kad se vratila s pauze, na klupi ju je dočekala rukom pisana poruka 'kurvo ustaška'.

Prijetnje i uvrede nisu spriječile Jerkov da pita predsjednicu parlamenta Maju Gojković što misli napraviti po pitanju Šešeljevih prijetnji zastupnicima Nenadu Čanku i Tomislavu Žigmanovu te kad će Šešelj biti smijenjen s obzirom na zakon koji nalaže da u parlamentu ne smiju sjediti osobe pravomoćno osuđene na kaznu dulju od šest mjeseci.

Zastupnica Jerkov ni u ovom posljednjem nije dobila podršku vladajuće većine, a Đorđe Milićević iz Dačićevog SPS-a rekao je da ona ne odlučuje tko će biti zastupnik.

Kako dalje piše Blic, predsjednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović, koji bi trebao pokrenuti proceduru Šešeljevog opoziva, rekao je da u Hrtkovcima nitko nije protjerivao Hrvate, iako je za poticanje na to Šešelj u Haagu pravomoćno osuđen. Time je dao do znanja da Šešeljev opoziv nije izvjestan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:16