BORBA ZA ŽIVOT

Zaustavili čovjeka koji je jurio 123 km/h i šokirali se kad su zavirili u vozilo: ‘Smiri se!‘

Muškarac je jednom rukom upravljao vozilom, a drugom omotao sigurnosni pojas oko gmaza. Uspio je stati sa strane i izvaditi nož
 Screenshot

Dvadesetsedmogodišnji Australac Jimmy nemalo se iznenadio kad je vozeći autocestom osjetio kako mu se nešto mota između nogu. Spustio je pogled i našao se oči u oči s australskom smeđom otrovnicom. Uslijedila je borba za goli život. Muškarac je jednom rukom upravljao vozilom, a drugom omotao sigurnosni pojas oko zmije. Uspio je stati sa strane i izvaditi nož.

Zmija je izvukla kraći kraj. Muškarac ju je bacio u stražnji dio automobila i pohitao do obližnje bolnice jer je mislio da ga je u borbi zmija ugrizla za nogu. Australska smeđa zmija je inače jedna od najsmrtonosnijih u svijetu. Živi na području čitave Australije. Pri ugrizu izlučuje malu količinu otrova, ali vrlo opasnu. Procjenjuje se da je ova vrsta zmije usmrtila više ljudi u Australiji nego sve ostale zajedno. Broj vrsta otrovnica u Australiji, inače, nadmašuje broj neotrovnih zmija.

image
Screenshot

S obzirom na to da je znao koliko je važno što prije stići do bolnice, Jimmy je u potpunoj panici i strahu za vlastiti život pritisnuo papučicu za gas. Dok je jurio 123 kilometara na sat zaustavio ga je policajac. Jimmy mu je pokušao objasniti što mu se dogodilo, ali policajac mu isprva nije vjerovao. Tek kad je vidio mrtvu zmiju u automobilu, pozvao je Hitnu pomoć i zamolio Jimmyja da se smiri.

Otkucaji srca

Ova priča postala je viralna u Australiji nakon što je policija iz Queenslanda objavila snimku s kamere koju je na tijelu imao policajac koji je zaustavio nesretnog muškarca.

- Mislim da me ugrizla. Bila je u automobilu sa mnom. Možeš mi poslušati otkucaj srca - čuje se kako muškarac razrogačenih očiju govori policajcu. “Počela se omotavati oko mene i onda je glavom krenula udarati u sjedalo”. Bolničari su na kraju ustanovili da je muškarac imao sreće i prošao bez ugriza.

- Bilo je prilično zastrašujuće. Nikad nisam bio tako sretan što vidim policijska svjetla - dodao je Jimmy, koji je prošao i bez kazne za prebrzu vožnju. Zmije se, inače, vole uvući u topla vozila. Prilično su odlučne i brane svoje novo stanište pa ih nije lako izvući iz vozila. Prema zakonu savezne države Queensland, smeđe zmije su zaštićena vrsta i osoba koja ih ozlijedi ili usmrti može biti novčano kažnjena. No ovo je bila “naročito jedinstvena situacija”, objasnili su u policiji za lokalne medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:16