AKCIJA ‘MUSLIMANSKOG FORUMA‘

Zavidovići bi uskoro mogli dobiti ulicu koja nosi ime likvidiranog čečenskog diktatora Kadirova

Predstavnici tog famoznog Foruma nakon nedavnog posjeta Zavidovićima obećali su pola milijuna dolara za obnovu jedne središnje ulice
Ahmad Kadirov
 Alexander Vilf/Sputnik/Sputnik via AFP

U malom bosanskohercegovačkom gradiću Zavidovićima mogla bi se ovih dana pojaviti ulica s imenom Ahmada Kadirova, ubijenog proruskog šefa Čečenije, oca sadašnjeg čečenskog lidera bliskog Vladimiru Putinu Ramzana Kadirova.

Naime, sve to ima veze s organizacijom Europski muslimanski forum iz Bruxellesa, koju vodi, kako javlja radio Slobodna Europa, Abdul-Vahed Nijazov iz moskovskog Islamskog kulturnog centra, javnog odjela ruskog službenog vijeća muftija, tijela povezanog s Kremljem.

Predstavnici tog famoznog Foruma nakon nedavnog posjeta Zavidovićima obećali su pola milijuna dolara za obnovu jedne središnje ulice koja bi trebala dobiti Kadirovljevo ime te za, kako je objavljeno, "remont jednog dijela mosta" u Zavidovićima.

Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića, kaže "da je bilo riječi o nazivu ulice, ali i da su ovi dogovori samo pilot-projekt". "Ako bi to prošlo, možemo nastaviti suradnju, ako ne - ništa", kaže Mujanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:08