TEROR U IRANU

ZAVRŠENA KRIZA U TEHERANU U napadima ISIS-a na parlament i Mauzolej ajatolaha Homeinija poginulo 12 ljudi, iranski specijalci pobili sve teroriste!

NOVO 13.15 - Iranske sigurnosne službe objavile su da je kriza u parlamentu završena. Sva četiri napadača su ubijena, a u dva napada ukupno je poginulo 12 osoba. Također, potvrđeno je da se u mauzoleju raznijela žena.

U zgradi parlamenta iranske službe su pronašle još jednu vestu s eksplozivom, ali srećom u posljednji trenutak su zaustavili još jedan napad.

------------------

U prijestolnici Irana odvija se prava drama nakon što su naoružani nepoznati napadači upali u iranski parlament i Mauzolej ajatolaha Homeinija. U dva simultana napada poginulo je najmanje sedam osoba, ali taj broj mogao bi i narasti budući da, prema nekim nepotvrđenim informacijama, napad u parlamentu još uvijek traje.

Novinska agencija Tasmin tvrdi da napadači u parlamentu drže taoce. Navodno su u zgradu upale tri osobe s kalašnjikovima koji su počeli pucati na sve što se kreće, a agencija ISNA tvrdi da se jedan bombaš samoubojica raznio. Zastupnik Elias Hazrati je rekao da su preostali napadači okruženi specijalcima i da su sva vrata zgrade zatvorena.

- Bio sam unutra kada je počela pucnjava. Nastala je prava strka i panika. Vidio sam dvojicu napadača koji su nasumično pucali - rekao je jedan novinar za agenciju Tasmin.

Pola sata poslije počeo je napad na Mauzolej ajatolaha Homeinija. Državna agencija IRNA piše da se usred mauzoleja raznio bombaš samoubojica. Nepotvrđene informacije govore da se radilo o ženi.

Iransko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je spriječen treći napad i da su teroristi uhićeni.

ISIS je preuzeo odgovornost za napad.

Iranian police stand near the parliament's building during a gunmen attack in central Tehran, Iran, June 7, 2017. TIMA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY.
REUTERS

An Iranian policeman looks out of the parliament's building in central Tehran, Iran, June 7, 2017. TIMA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY.
REUTERS

Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2022 01:41