MASAKR U UKRAJINI

Završena potraga za masovnim ubojicom: Uhićen mladić (20) koji je pobio pet osoba i ranio još pet

Policija trenutno traga za pripadnikom Nacionalne garde Ukrajine Artemom Rjabčukom, koji posjeduje kalašnjikov i 200 metaka

Artem Rjabčuk tijekom uhićenja u Dnjepru

 UKRAINE INTERIOR MINISTRY/AFP

>>> NOVO 10:20 >>> Novinska agencija Agence France-Presse piše da Ukrajina tvrdi da je u Dnjepru u četvrtak uhitila Artema Rjabčuka.

Vijest o uhićenju Rjabčuka na Facebooku je objavio ukrajinski ministar unutarnjih poslova Denis Monastirskij.


Pripadnik Nacionalne garde Ukrajine Artem Rjabčuk u četvrtak je oko 3:40 sati iz nepoznatih razloga otvorio vatru na zaštitare tvornice raketa Pivdenmaš u Dnjepru u Ukrajini te ubio pet, a ozlijedio još pet osoba, piše The Guardian.

Gardist Ribačuk, koji također radi kao čuvar tvornice, počeo je pucati u trenutku kada mu je na početku smjene predano oružje.

Policija je rekla da je ubio četiri pripadnika oružanih snaga i jednu građanku.

Policija trenutno traga za Ribačukom, koji posjeduje kalašnjikov i 200 metaka.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko napisao je na Facebooku da je prvo pitanje koje se nameće ono o motivu napada.

- Proučit će se je li gardist bio pod psihološkim pritiskom - dodao je Geraščenko.

Geraščenko je rekao da će istražitelji pokušati doznati kako je Ribačuk prošao psihološki test, što je preduvjet za ostvarivanje pristupa oružju.

- Bilo kako bilo, najstrože će ga se kazniti za ovo masovno ubojstvo. Sada je najvažnije da ga što prije pronađemo i uhitimo kako ne bi počinio nove zločine - rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova.

Tvornica Pivdenmaš aeronautička je tvornica u kojoj se proizvode i testiraju materijali koji se koriste u industriji obrane, aeronautici i poljoprivredi.

Ministarstvo unutarnjih poslova reklo je da Ribačuk rođen 2001. godine.

Zapovjednik Nacionalne garde Nikolaj Balan poslan je na lice mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:28