STIGLI I SPECIJALCI

Završila drama u Sloveniji: Uhićen je naoružani muškarac koji je s balkona pucao na policiju

Na mjesto događaja su helikopterom stigli i pripadnici Specijalne jedinice policije kao i policijski pregovarač

Kuća u Ptuju

 Screenshot RTV SLO

NOVO 19:16 Završila je drama u Ptuju koja je trajala deset sati! Kako javlja slovenski N1, oko 18.30 sati policija je uhitila osumnjičenog i privela ga.


Oko 8:40 sati policiji u Mariboru je dojavljeno da se na području Ptuja kod Draženaca nalazi muškarac s oružjem, piše slovenski portal 24ur.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici koji su dolaskom na mjesto događaja nekoliko minuta prije 9 sati osigurali šire područje stambene zgrade. Muškarca su više puta zamolili da odloži oružje i napusti kuću, što je on odbio učiniti.

‘Nekoliko je puta zakoračio na balkon s kojeg je u 9:48 sati ispalio nekoliko hitaca. Gađao je i u policajce‘, priopćila je glasnogovornica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga.

Oko 16:30 glasnogovornica Policijske uprave Maribor potvrdila je za N1 kako aktivnosti policije još traju, no stanje je i dalje nepromijenjeno.

TV Slovenija je u 17 sati izvijestila da situacija još nije riješena jer policija još nije uspjela uvjeriti muškarca da se preda. Još uvijek nije poznato koliko i kakvo oružje nosi. Ceste oko kuće, koja se nalazi u zbijenom naselju, još uvijek su zatvorene. Kretanje susjeda je ograničeno.

Na mjesto događaja upućeni su i pripadnici Specijalne jedinice policije koji su helikopterom doletjeli u Ptuj, a u intervenciju je bio uključen i policijski pregovarač.

U ovom trenutku akcija je još uvijek u tijeku, a policija poziva građane da se ne približavaju mjestu događaja i ne ometaju rad policije i interventnih službi.

Prema dosadašnjim informacijama nitko nije ozlijeđen.

Na pitanje jesu li točne informacije s društvenih mreža da muškarac u kući drži taoce, glasnogovornica Čelofiga je odgovorila da su zasad kontaktirali samo jednu osobu i da nema saznanja da je još netko s njim u kući.

Također nije mogla komentirati informacije o tome sprema li se policija provaliti u kuću.

Kada se bude znalo više, javnost će biti obaviještena, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:43