NE OSJEĆA SE KRIVOM

Završne riječi tužiteljice na suđenju Ghislaine Maxwell: ‘Vrebala je ranjivu djecu‘

Manipulirala je svojim žrtvama i pripremala ih za seksualno zlostavljanje, rekla je i pozvala porotnike da optuženu proglase odgovornom

Ghislaine Maxwell

 David Himbert/Afp/Profimedia

Ghislaine Maxwell bila je "odrasla žena koja je vrebala ranjivu djecu", rekla je tužiteljica Alison Moe u ponedjeljak u završnoj riječi na suđenju pripadnici britanske društvene kreme za seksualno zlostavljanje, pozivajući porotnike da je "proglase odgovornom".

Maxwell (59) optužena je za seksualnu trgovinu i druge zločine zbog navodnog vrbovanja i pripremanja četiri tinejdžerice za seksualne odnose s pokojnim financijašem Jeffreyjem Epsteinom između 1994. i 2004. godine.

"Vodila je istu igru iznova i iznova i iznova", rekla je Moe. "Manipulirala je svojim žrtvama i pripremala ih za seksualno zlostavljanje".

Maxwell se izjasnila da se ne osjeća krivom.

Njezini odvjetnici tvrde da je tretiraju kao zamjenu za Epsteina, koji se ubio u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu 2019. u dobi od 66 godina dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Obrana je nastojala prikazati četiri žrtve kao nevjerodostojne.

Moe je u završnim riječima pobijala tvrdnje obrane da Maxwell nije bila svjesna nijednog zločina koji je počinio Epstein, ukazujući na činjenicu da su hodali 11 godina i da je bila "ključna za tu praksu".

"Kad si s nekim 11 godina, znaš što mu se sviđa", rekla je Moe.

"Epstein je volio maloljetne djevojke. Volio je dirati maloljetne djevojke. Maxwell je to znala", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 17:53