STRAVIČAN SLUČAJ

ZBOG 39 LEŠEVA U KAMIONU UHIĆENI MUŠKARAC I ŽENA: Osumnjičeni su da su švercali ljude koji su pronađeni mrtvi

 
Kamion smrti prevoze na sigurnu lokaciju
 REUTERS

Dvije osobe uhićene su jer se sumnja da imaju veze sa stravičnim slučajem 39 mrtvih osoba pronađenih u hladnjači teretnog kamiona u Essexu, u Velikoj Britaniji.

Muškarac i žena iz Warringtona, oboje 38-godišnjaci, privedeni su zbog sumnje za krijumčarenje ljudi.

Istražitelji još uvijek ispituju vozača kamiona smrti Moa Robinsona. Policija je u četvrtak dobila suglasnost lokalnog suda da produlji pritvor 25-godišnjem vozaču za dodatna 24 sata, ali vjeruje se da nesretni Irac nije imao previše veze s stravičnim događajem. Britanski mediji navode da se onesvijestio nakon što je otvorio kontejner, a poslije pozvao policiju.

Vjeruje se da su žrtve, 31 muškarac i osam žena, Kinezi.

Hitna pomoć i policajci pronašli su u srijedu tijela u kamionu-hladnjači u industrijskoj zoni Grays u Essexu, tridesetak kilometara istočno od Londona.

Ilegalni migranti već godinama pokušavaju dospjeti do Velike Britanije skriveni u kamionima koji uglavnom dolaze s europskog kontinenta. U najvećoj tragediji do sada 58 Kineza pronađeno je 2000. godine kod Dovera u kamionu koji je prevozio rajčice.

Za sada se samo zna kako je kontejner stigao u Essex iz belgijske luke Zeebruge, istom rutom kojom je stigao i kamion iz 2000. godine..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:12