KANCELARKA STRANAČKIM KOLEGAMA

ZBOG IZJAVE ANGELE MERKEL ZANIJEMILA CIJELA PROSTORIJA 'Koronavirusom bi moglo biti zaraženo između 60 i 70 posto populacije Njemačke'

Angela Merkel
 Michael Kappeler / dpa Picture-Alliance/AFP

Njemačka kancelarka Angela Merkel je na zatvorenom sastanku u Bundestagu poručila okupljenima da će se u jednom trenutku "60 do 70 posto njemačke populacije zaraziti koronavirusom", piše njemački Bild.

Bild piše da su svi okupljeni nakon te njene izjave zanijemili.

Kancelarka je nakon toga poručila da će se morati otkazati još više javnih događaja, a najavila je i mogućnost odgađanja parlamentarnih sjednica. No, Bild piše i da Merkel nije pozvala na provođenje novih i strožih mjera za suzbijanje epidemije te ja samo istaknula koji scenarij bi mogao zadesiti državu.

Prilično dramatičnu opservaciju Angele Merkel potvrdio je i ministar zdravstva Jens Spahn koji je rekao da je scenarij u kojem bi se zarazilo 60 do 70 posto njemačke populacije (dakle, do 58 milijuna ljudi) izgledan u slučaju da se ne razvije cjepivo.

No, Spahn je istaknuo i da bi i u tom slučaju više od 80 posto zaraženih to preboljelo gotovo bez razvijanja bilo kakvih simptoma.

U Njemačkoj je novim koronavirusom trenutno zaraženo više od 1400 osoba, a dosad su potvrđena samo dva smrtna slučaja. Diljem svijeta zaraženo je više od 118.000 osoba, a više od 4000 njih je preminulo od posljedica bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:07