NESEBIČNA POMOĆ

ZBOG KARANTENE TO NIJE MOGAO UČINITI, ALI SU USKOČILE JAKE SNAGE ZAKONA Talijanska policija baki dostavila štene koje joj je poklonio unuk

 Mark Webster / Cultura RF / Profimedia

Talijanska policija objavila je u petak da je pomogla čovjeku koji je kupio štene za svoju baku, ali ga zbog pravila karantene nije mogao sam odnijeti.

Baka živi u Cerveteri, oko 50 kilometara sjeverozapadno od Rima, gdje živi njezin unuk. Nedavno joj je uginuo pas.

Unuk nije mogao osobno otići i dovesti joj štene jer mjere državne karantene zabranjuju svim stanovnicima kretanje, osim u nužnim slučajevima.

Nazvao je policiju da mu pomogne. Patrolni automobil dovezao se pred ženinu kuću i "nakon što su joj predali poklon, lice postarije žene se ozarilo", navodi se u izjavi policije.

Italija je zemlja koja je najteže pogođena pandemijom. Prijavljeno je gotovo 150.000 zaraženih, od koronavirusa umrlo je gotovo 19.000 ljudi.

Mjere karantene na snazi su od 10. ožujka, a trebale su trajati do 13. travnja. Premijer Giuseppe Conte produljio je karantenu do 3. svibnja.

Šef talijanske policije Franco Gabrielli u obraćanju povodom 168. godišnjice talijanskih policijskih snaga pozvao je policajce da budu posebno suosjećajni s ljudima.

"Dok strogo provodimo zakon, danas primarno moramo biti svjesni koliko su uplašeni i uznemireni naši sugrađani, i biti na njihovoj strani", napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 07:32