POZIV CHARLESA MICHELA

Zbog krize u Ukrajini sazvan izvanredni summit lidera EU u Bruxellesu, dolazi i Plenković

Michel se također zahvalio liderima zemalja članica što su doprinijeli tome da EU brzo nametne prvi paket sankcija Rusiji

Andrej Plenković

 Olivier Hoslet/AFP

Zbog agresivnih postupaka Rusije prema Ukrajini predsjednik Europskog vijeća Charles Michel sazvao je za sutra navečer u Bruxellesu izvanredni summit šefova država ili vlada EU. Na tom skupu će sudjelovati i hrvatski premijer Andrej Plenković.

- Agresivni postupci Ruske Federacije krše međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Oni također ugrožavaju europski sigurnosni poredak. Važno je da mi ostajemo ujedinjeni te zajedno odlučujemo o kolektivnom pristupu i postupcima. Zbog toga vas pozivam na posebni sastanak Europskog vijeća u četvrtak 24. veljače u Bruxellesu u 20 sati, napisao je u pozivnom pismu liderima zemalja članica Charles Michel.

U tom pismu je predložio da lideri razgovaraju o recentnim događajima, kako zaštiti međunarodni poredak zasnovan na poštivanju prava, kako se odnositi prema Rusiji i kako je držati odgovornom za njezine postupke te, konačno, kako još više pomoći Ukrajini.

Michel se također zahvalio liderima zemalja članica što su doprinijeli tome da EU brzo nametne prvi paket sankcija Rusiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:48