PRIVREMENO RJEŠENJE

Zbog manjka školskih klupa nastava u crkvi: Jedna gospođa se zbunila dok je išla do oltara

Učenici jednog razreda škole "Convitto Nazionale Umberto I." iz Torina su zbog mjera distance prvi dan nastave ‘odradili‘ u crkvi
Ilustracija
 Francesco Fotia/agf/Sipa Press/Profimedia

Učenici jednog razreda škole "Convitto Nazionale Umberto I." iz Torina su, čekajući dopremu dodatnih školskih klupa, zbog mjera fizičke distance prvi dan nastave 'odradili' u crkvi, piše La Repubblica.

"Nismo imali izbora. Nove smo školske klupe naručili još početkom srpnja, no još nam ih nisu dopremili. Ovo je privremeno rješenje i nadamo se da neće potrajati dulje od nekoliko dana", objavila je uprava škole.

"Naša je škola sekularnog tipa i tako će i ostati i za vrijeme održavanja nastave na ovakvome mjestu", ističe se u priopćenju uprave škole.

Školska nastava u crkvi novost je i za torinske vjernike. Naime, jedna je starija gospođa ušla u crkvu usred školskog sata te je ostala pomalo zbunjena, no to je ipak nije spriječilo da klekne i pomoli se, piše talijanski list.

U većem dijelu Italije jučer je, nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, počela nova školska godina, no u nekim je talijanskim regijama početak nastave odgođen za 16., 22. i 24. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:58