INTENZIVNA POTRAGA

Zbog nestanka novinara i znanstvenika u zabačenom dijelu džungle policija uhitila Dos Santosa: ‘Imao je prste u tome‘

Dvojac je nestao blizu granice s Kolumbijom i Peruom, gdje živi najveći broj domorodaca na svijetu bez kontakta sa suvremenom civilizacijom

Dom Phillips s dva domoroca

 Joao Laet/Afp

Brazilska policija priopćila je da je uhitila i drugog osumnjičenika u istrazi o nestanku britanskog novinara Dona Phillipsa i brazilskog stručnjaka Bruna Pereire u prašumi Amazonije u zapadnom Brazilu, prenosi Reuters.

U priopćenju savezne policije navodi se da je privremeno lišen slobode Oseney da Costa de Oliveira, također poznat kao "Dos Santos", u dobi od 41 godine. Uhićen je zbog sumnje da je pomagao Amarildi da Costa de Oliveira, poznatim kao "Pelado" koji je uhićen prošli tjedan u selu uz rijeku gdje su nestali muškarci posljednji put viđeni 5. lipnja.

image

Već danima traje potraga za novinarom i znanstvenikom

Joao Laet/Afp
image
Joao Laet/Afp
image
Joao Laet/Afp

Potraga za Phillipsom i Pereirom bliži se kraju jer je područje koje je preostalo za potragu sve manje, rekao je glasnogovornik autohtone skupine Univaja, koja je bez prestanka tragala za muškarcima.

Pereira, bivši čelnik u vladinoj agenciji za domorodačke poslove Funai, krenuo je na istraživačko putovanje s Phillipsom, slobodnim novinarom koji je pisao za Guardian i Washington Post i radio na knjizi o Amazoniji.

image
Joao Laet/Afp
image

Nestali su u Amazoni nakon što su dobili prijetnje zbog podupiranja prava domicilnog stanovništva

Joao Laet/Afp

Bili su u zabačenom području džungle blizu granice s Kolumbijom i Peruom, gdje živi najveći broj domorodaca na svijetu bez kontakta sa suvremenom civilizacijom.

Brazilska je policija u nedjelju priopćila da su tragači pronašli stvari dvojice muškaraca u potoku uz rijeku u blizini mjesta gdje su posljednji put viđeni.

image

Domorodac Kamuu Dan Wapichana prosvjeduje zbog nestanka Phillipsa i Pereire

Evaristo Sa/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:50