'ŠALJU MI UŽASNE PORUKE'

'ZBOG OVE SU MI FOTOGRAFIJE MASOVNO POČELI PRIJETITI SILOVANJEM' Atraktivna Šveđanka odlučila razbiti predrasude, a suočila se s ruljom žednom krvi

 
 Adidas Originals

Švedski model Arvida Byström suočava se s valom bijesnih i prijetećih poruka koje joj stižu putem društvenih mreža nakon što je u jednoj reklami za koju ju je angažirao Adidas pozirala s neobrijanim nogama. Dvadesetšestogodišnja Arvida se inače i sama bavi fotografijom i digitalnom umjetnošću, a nedavno ju je Adidas angažirao za seriju video i foto reklama Adidas Originals’ Superstar. U njima se pojavljuje neobrijanih nogu, što nije uobičajeno za industriju mode i ljepote, nakon čega je dobila užasne reakcije brojnih korisnika koji su se zgražali nad time.

O svemu je progovorila i u objavi na Instagramu, u kojoj je uz fotografiju napisala da se na njoj vidi "samo jedna neusklađena osobina s njezinim bijelim tijelom - malo dlaka na nogama".

- Doslovno mi prijete silovanjem u porukama. Ne mogu ni zamisliti kako je ne posjedovati dlačice i egzistirati na ovome svijetu. Šaljem vam ljubav i pokušajte se sjetiti da nema svatko isto iskustvo kao pojedinac u životu, napisala je.

 

I ispod reklame objavljene na YouTubeu može se pronaći mnogobrojne zle komentare trolova koji govore da "ne žele takve žene ako su se u to pretvorile", ili da "može onda prestati prati zube i brisati stražnjicu nakon nužde ako je već toliko retardirana".

 

S druge strane su se javili i normalni ljudi koji su joj poslali poruke podrške, kao i svim ženama.

- Hvala što pokazuješ ženu kakva zaista jest, i što sve ženstvenost može značiti - jedan je od komentara podrške.

Arvida je i ranije pozirala s neobrijanim nogama - ona, naime, smatra da je depiliranje 'sje*ano' - ali je u fotografijama pokazivala i druge 'nedostatke' koje često muče žene, poput celulita, a svojim radovima promovira zdrav pogled na žensku ljepotu.

Adidas ju je potpisao kao "umjetnicu, fotografkinju, model i cyber senzaciju, poznatu po svojim radovima koji propitkuju ženstvenost i rodne standarde koji nam nameću osobine za koje moramo misliti da su "ženstvene"", prenosi The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2020 02:27