DVOSTRUKI STANDARDI

ZBOG OVOGA JE TRUMP PROZIVAO HILLARY CLINTON, A SAD ŠUTI Njegovi savjetnici, među njima i kćer Ivanka, koristili se privatnim e-mailom za posao

 Joshua Roberts / REUTERS

Najmanje šest bliskih suradnika američkog predsjednika Donalda Trumpa koristilo se privatnim adresama elektroničke pošte kako bi razgovarali o temama vezanim uz Bijelu kuću, navodi se u novinskim izvješćima u ponedjeljak.

Viši savjetnici među kojima i bivši strateg Steve Bannon, bivši predstojnik ureda Bijele kuće Reince Priebus, Stephen Miller i ekonomski savjetnik Gary Cohn povremeno su upotrebljavali privatnu e-mail adresu za prepisku vezanu uz posao, izvješćuje Newsweek.

Trumpova kći Ivanka koristila se privatnom adresom dok je radila u prvim mjesecima administracije, dodaje isti izvor.

Novost je stigla dan nakon što su američki mediji objavili da je Trumpov zet i savjetnik Jared Kushner privatnu adresu koristio za prepisku sa savjetnicima iz Bijele kuće i nekim vanjskim savjetnicima u prvih sedam mjeseci nove administracije.

Trump je tijekom predizborne kampanje prošle godine redovito žestoko napadao svoju prtukandidatkinju Hillary Clinton zbog korištenja privatnog e-maila za posao dok je bila na mjestu državne tajnice, te je čak tražio i njezino uhićenje.

Nije nezakonito da dužnosnici u administraciji rabe privatnu elektroničku poštu ako su poruke sa službene pošte proslijeđene radi čuvanja, piše The Times. Ali službena e-mail adresa koja se koristi za vladine dužnosti može biti javni podatak.

Osoblje u Bijeloj kući dobilo je upute da se koriste samo vladinom adresom za službeni posao, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:17