HE‘S NOT LOVIN‘ IT

Zbog sendviča iz McDonald‘sa putnik u zračnoj luci dobio paprenu kaznu: ‘Ovo će mu biti najskuplji doručak‘

Zbog McDonald‘sova sendviča morao je platiti kaznu u iznosu od 2664 australskih dolara, odnosno oko 13 i pol tisuća kuna

McMuffin iz McDonald‘sa, ilustracija

 Justin Sullivan/Getty Images/Profimedia

Znate onu ‘prisjeo mu je doručak‘? E pa, upravo to dogodilo se jednom putniku u australskoj zračnoj luci. On je zbog McDonald‘sova sendviča kojeg je kupio za doručak morao platiti kaznu u iznosu od 2664 australskih dolara, odnosno oko 13 i pol tisuća kuna.

Putnik je, naime, putovao s Balija u Australiju, a nakon što su dva McMuffina s jajima i govedinom te kroasan sa šunkom pronađeni u njegovoj prtljazi po dolasku u zračnu luku Darwin, dočekala ga je paprena kazna.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što su australske vlasti uvele stroga nova biosigurnosna pravila i to nakon što se epidemija slinavke i šapa (FMD) u Indoneziji proširila na Bali, inače popularnu destinaciju za australske turiste.

Australsko ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva priopćilo je da je ‘niz neprijavljenih rizičnih proizvoda‘, uključujući proizvode brze hrane, detektiran u putnikovom ruksaku od strane psa tragača Zinta.

"Ovo će biti najskuplji McDonald‘s obrok koji je ovaj putnik ikada imao", rekao je ministar Murray Watt, prenosi CNN.

"Ova je kazna dvostruko veća od cijene zrakoplovne karte za Bali, ali nemam suosjećanja za ljude koji odluče prekršiti stroge australske biosigurnosne mjere. Ovaj slučaj pokazuje da ćete biti uhvaćeni", dodao je Watt.

Australija je prošlog mjeseca uvela stroge kontrole, a osim visokih kazni, putnicima prijeti i poništenje vize te zabrana ulaska u zemlju po dolasku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:26