UŽAS U BIH

Zbog smrti dječaka (10) suspendirane liječnice, očajna majka: ‘Udarao se od bolova, a liječili su ga od sunčanice!?‘

Smrt dječaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema medija u Bosni i Hercegovini, a javnost kao i obitelj traži odgovore o propustima

Ilustracija

 Neja Markicevic/Cropix

Zbog smrti desetogodišnjeg dječaka iz Bijeljine suspendirane su dvije liječnice u tome gradu, a njegova obitelj i javnost u Bosni i Hercegovini traže odgovore zašto se to dogodilo sumnjajući da se radilo o nemaru.

Potkraj kolovoza u Univerzitetskome kliničkom centru u Banjoj Luci preminuo je dječak Aleksandar Kovač, nedugo nakon što je tamo hitno prevezen iz bolnice u Bijeljini gdje se liječio nekoliko dana. Njegovi roditelji su deset dana nakon sahrane odlučili javno progovoriti i ukazati na sumnje u propuste.

Po riječima majke Danijele dječaka su najprije pogrešno liječili od sunčanice, dok je obitelj sumnjala kako je dječak preminuo od posljedica meningitisa.

"Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao. Postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova", kazala je u bolnoj ispovijesti majka Danijela.

Ona je s dječakom u vozilu hitne pomoći prebačena u Banju Luku, no tamo za njega nije bilo spasa.

Ravnatelj bolnice u Bijeljini dr. Zlatko Maksimović potvrdio je kako su dvije liječnice suspendirane te je pokrenut stegovni postupak zbog proceduralnih pogrešaka u liječenju desetogodišnjeg dječaka.

Smrt dječaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema medija u Bosni i Hercegovini, a javnost kao i obitelj traži odgovore o propustima koji su doveli do fatalnoga ishoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:09