NOVI VAL OTKAZA

Zbog sve veće inflacije bez posla uskoro ostaje više od 18.000 radnika u Amazonu

Razgovori s radnicima počinju 18. siječnja, a pružit će im se pomoć u vidu otpremnine i podrška pri pronalaženju drugog posla

Arhivska fotografija

 Adrian DENNIS/AFP

Američki div za internetsku trgovinu Amazon planira otpustiti više od 18.000 radnika, potvrdio je u srijedu izvršni direktor kompanije Andy Jassy.

Nakon što je vijest o otpuštanjima procurila u javnost, Jassy je u objavi na internetskoj stranici Amazona potvrdio spekulacije, poručivši da će razgovori s pogođenim radnicima početi 18. siječnja, pri čemu će im se pružiti pomoć u vidu otpremnine, kao i podrška pri pronalaženju drugog posla.

Otkazima će u najvećoj mjeri biti pogođeni odjeli internetske trgovine (Amazon Stores) i za upravljanje ljudskim resursima, rekao je.

Ta kompanija sa sjedištem u Seattleu u studenome je počela otpuštati radnike u odjelu za uređaje, a izvor je tad rekao Reutersu da se cilja na otpuštanje 10.000 radnika.

Amazon globalno zapošljava više od 1,5 milijuna radnika, drugi je po veličini privatni poslodavac u SAD-u, a priprema se za vjerojatno usporavanje poslovnog rasta jer sve veća inflacija prisiljava poduzeća i potrošače na smanjivanje potrošnje.

Prema najavljenome, Amazon će ukinuti više radnih mjesta, što će predstavljati brz zaokret za trgovca koji je prethodnih mjeseci udvostručio gornju granicu osnovne plaće u tvrtki kako bi se kvalitetnije natjecao za talente, piše Reuters.

Naime, uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih mjeseci otpuštanja su već između ostalih najavili Meta, vlasnica Facebooka, iz koje su izvijestili kako će otpustiti više od 11.000 radnika, Microsoft je objavio da će ih otpustiti oko tisuću, a u masovna otpuštanja već je krenula i društvena platforma Twitter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:41