PANIKA U KANADI

ZBOG TERORIZMA UHIĆENI BLIZANCI Jedan je uhićen u zračnoj luci, planirao odletjeti u inozemstvo

People gather for a vigil January 7, 2015 outside City Hall in Montreal, Canada for the victims of the shooting at the office of the French satirical magazine Charlie Hebdo. Twelve people were killed when several gunmen opened fire at Charlie Hebdo's headquarters in Paris, France on January 7th. AFP PHOTO / MARC BRAIBANT
 Marc Braibant

Dva brata blizanca uhićena su u petak u Kanadi zbog kaznenih djela povezanih s terorizmom, a jedan od njih uhićen je u zračnoj luci u Montrealu kad se spremao otići u inozemstvo, izvijestila je kanadska policija.

Ashton Carleton Larmond i Carlos Larmond, u dobi od 24 godine, osumnjičeni su za terorističke aktivnosti i potporu terorizmu.

Dvojica braće, obojica rođena 21. studenoga 1990., žive u Ottawi, gdje bi uskoro i trebali biti izvedeni pred sudca istrage.

Ashton Carleton Larmond, uhićen u petak u Ottawi, osumnjičen je za terorističku aktivnost, sudjelovanje u akcijama u ime terorističke skupine i za nagovaranje drugih da se pridruže terorističkoj skupini, objavila je policija.

Njegov brat Carlos Larmond osumnjičen je za djelovanje u ime terorističke skupine i pokušaj da napusti zemlju radi terorističkog djelovanja.

Nakon događaja u posljednja tri dana u Francuskoj, gdje u napadima i talačkoj krizi poginulo 17 osoba, uključujući 12 u uredništvu satiričnog časopisa Charlie Hebdo, kanadska policija poziva svoje sugrađane da "budu budni i prijave sve informacije o terorizmu ili sumnjivim aktivnostima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 21:24