UVODE OGRANIČENJA

Zbogom korona-tulumima: Airbnb krenuo u obračun s neobuzadnim parijanerima

Korisnici koji imaju najmanje tri pozitivne kritike i nemaju negativnih kritika na platformi ne podliježu ograničenjima
Airbnb najam

Najpoznatija platforma za iznajmljivanje Airbnb, ograničit će mogućnost da mlađi od 25 godina u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj unajmljuju čitave kuće putem platforme kako bi osigurali sigurnost i smanjili neautorizirane partije u domovima.

Tvrtka je o tom potezu razmišljala još prošle godine jer su iznajmljivači stvarali probleme susjedima u lokalnim zajednicama. Mladi često iznajmljuju kuće samo kako bi priredili zabavu u blizini mjesta gdje žive. Sada tijekom pandemije koronavirusa pojavila se još veća zabrinutost zbog kršenja mjera socijalne distancije prilikom iznajmljivanja domova i organiziranja zabava.

Airbnb rekao je da će sada testirati zabranu iznajmljivanja mlađima od 25 godina u Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj koji imaju manje od tri pozitivne ocijene te iznajmljuju u blizini svog prebivališta.

Korisnici koji imaju najmanje tri pozitivne kritike i nemaju negativnih kritika na platformi ne podliježu ograničenjima. Svi korisnici će i dalje moći rezervirati privatne sobe i hotelske sobe putem platforme.

- Ograničenje je namijenjeno zaštiti lokalne zajednice, a mlađim gostima je još uvijek omogućeno rezervirati smještaj izvan svog lokalnog područja – rekao je Airbnb u izjavi.

Slično mjere uvedene su već u SAD-u i Kanadi. Izvršni direktor Airbnb-a Brian Chesky je prošle godine u Kanadi zabranio ''party kuće'' i uveo 24.-satnu liniju za pomoć za susjede koji su mogli prijaviti svoju zabrinutost.

A tvrtka je priopćila da je također pojačala svoju zabranu okupljanja koja krše javnozdravstvene preporuke kao odgovor na pandemiju koronavirus.

- Airbnb se zalaže za to da bude dobar partner zajednicama, a današnja najava prati niz mjera koje je platforma poduzela kako bi suzbila društvena događanja i neovlaštene zabave – navela je tvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:58