NOVAC I NOVI ŽIVOT U ŠVICARSKOJ KAO NAGRADA

ŽELE ISTINU 'Nudimo 176 milijuna i novi identitet onome tko otkrije što se dogodilo s Boeingom'

Zrakoplov koji je iz Amsterdama letio u Kualu Lumpur srušen je 17. srpnja dok je letio nad istokom Ukrajine. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade Boeinga 777
Donjeck, 200714.Ukrajina, jedno od mjesta gdje su pali ostaci putnickog malezijskog aviona. 36 cetvornih kilometara je oznaceno kao moguce mjesto pada aviona dobrovoljci i sluzbe pretrazuju polja. Samo na ovoj lokaciji pronadeno je vise od 50 tijela.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX

BAD SCHWARTAU Njemačka tvrtka Wifka, za istraživanje prevara u osiguranju, ponudila je 30 milijuna dolara nagrade za informacije o rušenju zrakoplova na letu MH17 kompanije Malaysia Airlines u Ukrajini. Wifku je angažirao anonimni klijent.

Podsjećamo, zrakoplov na letu MH17 koji je iz Amsterdama letio u Kualu Lumpur srušen je 17. srpnja dok je letio nad istokom Ukrajine, područjem gdje traje sukob ukrajinske regularne vojske i proruskih separatističkih snaga. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade Boeinga 777. Među njima su bila 193 Nizozemca i 43 Malezijca.

'Nakon užasnog atentata sve političke stranke u zemlji i inozemstvu izjavljivale su kako žrtvama, njihovim obiteljima i javnosti duguju razrješavanje okolnosti pada, ali to se još uvijek nije dogodilo', objavila je Wifka na svojim stranicama.

Wifka traži slijedeće informacije i dokaze: tko je oborio MH17, tko je izdao zapovijed, tko prikriva dokaze, tko je direktno odgovoran, što se dogodilo s vojnicima koji su pucali na avion te imena ljudi koji su bili zaduženi za zataškavanje cijelog slučaja.

Osoba ili osobe koje pruže nepobitne dokaze za identificiranje odgovornih za rušenje zrakoplova, dobit će nagradu od 30 milijuna dolara. Novac će biti položen na račun banke u Zürichu, a anonimni klijent Wifke 'zviždaču' nudi i novi identitet.

Agencija preporuča zainteresiranima da budu iznimno oprezni te da ih kontaktiraju putem odvjetnika kako bi dogovorili sastanak. Komunikacija putem telefona ili elektroničke pošte nije preporučljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:08