REAKCIJE NA OSTAVKU

Zelenski: ‘Johnson je pravi prijatelj Ukrajine‘; Zaharova: ‘Predali su ga njegovi suborci‘

Johnson je u četvrtak podnio ostavku na dužnost čelnika Konzervativne stranke, čime se otvara put i za odlazak s mjesta premijera

Boris Johnson i Volodimir Zelenski

 Stringer/Afp

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u četvrtak da je uvjeren da se britanska politika prema Ukrajini neće u skorije vrijeme promijeniti unatoč ostavci Borisa Johnsona, ocijenivši da je britanski premijer "pravi prijatelj" njegove zemlje.

"Johnson je pravi prijatelj Ukrajine", kazao je Zelenski u intervjuu za CNN. Ukrajina je puno dobila od takvog odnosa s njime, ustvrdio je misleći na vojnu potporu koju je njegova zemlja dobila od zapadnih zemalja i Johnsonovu ulogu u pokretanju vojne pomoći.

Zelenski je izrazio nadu da će izravno razgovarati s Johnsonom kako bi saznao više detalja u vezi s njegovom ostavkom.

S druge strane glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ocijenila je da je "britanskog premijera pogodio bumerang koji je sam bacio", ustvrdivši da je on kovač vlastitog pada. "Predali su ga njegovi suborci", kazala je Zaharova.

Prema njezinim riječima, Johnsonov pad je simptom propadanja Zapada, koji razdire politička, ideološka i ekonomska kriza, a pouka je, kako je rekla, "ne pokušavajte uništiti Rusiju jer bi mogli slomiti zube".

Boris Johnson u četvrtak je podnio ostavku na dužnost čelnika Konzervativne stranke, nakon vala ostavki na dužnost njegovih konzervativaca i gubitka njihove potpore, čime se otvara put i za odlazak s mjesta premijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:50