INTENZIVIRANJE OFENZIVE

Zelenski o Donbasu: ‘Stanje je jako teško, sve ruske snage su prebačene tamo. Žele sve uništiti!‘

Moskva je odlučila intenzivirati ofenzivu u Donbasu nakon što je povukla snage iz okolice dva velika grada, Kijeva i Harkiva

Volodimir Zelenski

 Sergei SUPINSKY/AFP

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kasno u utorak nazvao je stanje u Donbasu "izrazito teškim", ponovno istaknuvši važnost opskrbe oružjem za obranu zemlje.

"Stanje u Donbasu je izrazito teško", rekao je Zelenskij. "Sve snage koje ruska vojska još ima bačene su tamo u ofenzivu" jer "žele sve uništiti".

"Liman, Popasna, Severodoneck, Slovjansk - okupatori žele tamo sve uništiti", rekao je u noćnom obraćanju Zelenski.

"Stoga je opskrba Ukrajine teškim naoružanjem ... najbolja investicija u održanje globalne stabilnosti u svijetu i prevenciji mnogih teških kriza koje Rusija ima namjeru isprovocirati", naglasio je.

Dužnosnici ukrajinskih obrambenih snaga upozoravaju da je ruski napad u istočnoj Ukrajini trenutno u najintenzivnijem stadiju i mogao bi potencijalno odrediti sudbinu zemlje.

Moskva je odlučila intenzivirati ofenzivu u Donbasu na istoku Ukrajine nakon što je povukla snage iz okolice dva velika grada, Kijeva i Harkiva.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu u utorak je rekao da će ruska vojska nastaviti "specijalnu operaciju sve dok se ne postignu ciljevi".

Također je naglasio da je Moskva spremna voditi dugu ofenzivu u Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:27