PUTOVANJE VAN KIJEVA

Zelenski prvi put od početka rata posjetio Mikolajiv: Gradonačelnik mu pokazao užasne posljedice ruskog razaranja

Mikolajiv Rusi žele osvojiti jer leži na cesti prema Odesi, najvećoj ukrajinskoj luci udaljenoj 130 kilometara jugozapadno

Zelenski u Mikolajivu

 Facebook

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji rijetko napušta glavni grad Kijev otkako su 24. veljače Rusi počeli invaziju na tu zemlju, u subotu je prvi put posjetio grad Mikolajiv na jugu Ukrajine.

Predsjednik je bio u Mikolajivu u sklopu radnog posjeta regiji, objavio je njegov ured u izjavi ne navodeći vrijeme posjeta.

"Predsjednik je obišao zgradu pokrajinske vlade u Mikolajivu koja je uništena raketnim napadom ruskih snaga", navodi se.

Dvije su osobe ubijene, a 20 je ranjeno u Mikolajivu u petak u raketnom napadu ruskih snaga.

Prema videosnimci lokalni guverner Vitalij Kim pokazuje Zelenskom oštećenja u stambenom zgradi s golemom rupom.

Video snimka koju je objavilo ukrajinsko predsjedništvo pokazuje nadalje Zelenskog na sastanku s lokalnim dužnosnicima u nekoj podrumskoj prostoriji, dodaje agencija France presse.

Mikolajiv, lučki te industrijski grad s prijeratnih pola milijuna stanovnika, još je pod ukrajinskim nadzorom, ali je smješten blizu pokrajine Herson koju su Rusiji okupirali.

Mikolajiv je i dalje meta Moskve koja ga želi osvojiti jer leži na cesti prema Odesi, najvećoj ukrajinskoj luci udaljenoj 130 kilometara jugozapadno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:32