UTRKA S VREMENOM

Zelenski: ‘Stanje na istoku je iznimno teško, borimo se doslovno za svaki pedalj ukrajinske zemlje‘

Rekao je da Rusija žuri da ostvari ciljeve koje si je zacrtala u najnovijoj ofenzivi prije nego Kijev dobije novo oružje

Zelenski u Bahmutu

 Twitter/

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u utorak da je stanje "iznimno teško" na istoku zemlje, gdje ruske snage napreduju zadnjih tjedana, napose blizu Bahmuta.

"Situacija na bojišnici i dalje je iznimno teška, napose u Doneckoj i u Luhanskoj oblasti. Ondje se doslovno vodi bitka za svaki pedalj ukrajinske zemlje", rekao je Zelenskij u svojem večernjem video obraćanju.

Zelenski je rekao da Rusija žuri da ostvari ciljeve koje si je zacrtala u najnovijoj ofenzivi prije nego Kijev dobije novo oružje.

"Stoga je brzina presudna. Brzina u svemu - usvajanju odluka, provođenju odluka, slanju zaliha, obuci. Brzina spašava ljudske živote, brzina vraća sigurnost " rekao je.

Zelenski je zahvalio saveznicima na njihovim obećanjima o dodatnim pošiljkama oružja za obranu, tenkova, topništva, granata i obuke.

U utorak je u Bruxellesu održan sastanak Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu na kojoj je bio i ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:32