ODBIJENICA?

Zelenski u šoku zbog Izraela: ‘Ne znam što im se dogodilo, jednostavno ne razumijem...‘

Spomenuo je izraelski sustav Čelične kupole koji se često koristi za obranu od raketa palestinskih militanata iz Gaze. Izrael ga, čini se, ne da...

Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je „šokiran“ time što Izrael nije opskrbio Kijev svojim proturaketnim sustavom kako bi se zemlja branila od ruskih napada, pokazuje intervju objavljen u subotu.

Zelenskij traži to od oružje još od početka ruskog napada u veljači. Spomenuo je izraelski sustav Čelične kupole koji se često koristi za obranu od raketa palestinskih militanata iz Gaze.

„Ne znam što se dogodilo Izraelu. Iskreno sam šokiran jer ne razumijem zašto nam ne bi mogli dati svoju protuzračnu obranu“, rekao je ukrajinski predsjednik u razgovoru s francuskim novinarima, prenosi Reuters.

Njegov ured objavio je snimku razgovora u subotu.

Zelenskijeva izjava snažnija je od one u ožujku kad je kritizirao Izrael što ne šalje naoružanje. Izrael je osudio rusku invaziju no ne želi u potpunosti ugroziti odnose s Moskvom, važnim igračem u susjednoj Siriji gdje se izraelske snage često sukobljavaju s proiranskim paravojskama.

„Razumijem, u teškoj su situaciji, uzimajući u obzir situaciju sa Sirijom i Rusijom“, rekao je ipak Zelenskij, dodavši da nikog ne osuđuje.

„Iznosim činjenice. Moji razgovori s izraelskim vodstvom nisu nimalo pomogli Ukrajini“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 16:33