DOBAR SHOPPING

Želite li imati slavni bijeli šešir Melanije Trump? Sada ga možete kupiti, no cijena je paprena

Bivša prva dama otisnula se u svijet kriptovaluta, pa će se predmeti ponuđeni na dražbi moći kupiti samo pomoću kriptovalute SOL

Melania Trump i Brigitte Macron

 Saul Loeb/AFP

Melania Trump objavila je u ponedjeljak da će organizirati dražbu svojeg bijelog šešira kojeg je nosila tijekom posjeta Bijeloj kući francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove supruge Brigitte 2018. godine, piše CNN.

U priopćenju poslanom iz njezinog ureda stoji i kako će na aukciji biti ponuđen i akvarel francuskog umjetnika Marc-Antoina Coulona koji prikazuje Melanijine oči i koji je korišten za potrebe njezinog NFT-a.

Melania je prošli mjesec najavila da pokreće vlastitu NFT (non-fungible token) platformu te je tada predstavila svoju prvu ponudu, vlastitu sliku. Nezamjenjivi tokeni ili NFT su fenomen baziran na kritpotehnologiji koji postaje mainstream, a najčešće se radi o unikatnim digitalnim predmetima, primjerice umjetninama.

Iz ureda Melanije Trump također poručuju da je dražba dio njezine inicijative Be Best. Na kraju objave naznačeno je da će određeni iznos biti doniran za stipendiranje rada na računalima djece koja u trenutku punoljetnosti moraju napustiti udomiteljske zajednice, no nije pojašnjeno o kojem će se točno iznosu raditi.

Središnji predmet aukcije bit će bijeli šešir, potpisan od same Melanije, koji je posebno za nju izradio stilist Hervé Pierre kako bi pasao uz 2.105 dolara vrijedno bijelo odijelo Michaela Korsa koji je gospođa Trump nosila prilikom posjeta Macronovih.

Predmeti će biti ponuđeni po početnoj cijeni od 250.000 dolara, što je trenutačno ekvivalent 1416 SOL-a, kriptovalute u kojoj će se jedino moći platiti.

Melanie Trump otisnula se u svijet NFT-a i kriptovaluta, što je pomalo neobično s obzirom da se bivše prve dame obično odlučuju posvetiti dobrotvornom radu ili pisanju memoara. Mnoge od njih nakon završetka mandata ponude na aukciji neke predmete ili komade odjeće kako bi se novac iskoristio za humanitarne svrhe. Mnogi od predmeta koji su pripadali prvim damama završe u muzeju, kao što je slučaj s nekim komadima odjeće Jacqueline Kennedy.

Aukcija predmeta Melanije Trump održat će se od 11. siječnja i trajat će do 25. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:13