ZAVRŠILA U ZATVORU

ŽENA KOJA JE NAPISALA KNJIGU 'KAKO UBITI MUŽA' UHIĆENA ZBOG UBOJSTVA - SVOG MUŽA 'Otrov nije dobra ideja, kao ni plaćeni ubojica...'

 
Nancy Brophy
 Policija Portland

Spisateljica romantičnih novela koja je napisala esej 'Kako ubiti muža', optužena je - za ubojstvo svog supruga te je zbog toga završila u zatvoru.

68-godišnja Nancy Crampton-Brophy autorica je knjiga pod naslovom 'Pogrešan suprug' i 'Pogrešan ljubavnik', čije su korice oslikane najčešće muškarcima bez majica.

Policija u Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon priopćila je da ne Crampton-Brophy uhićena prošlog tjedna pod sumnjom da je upucala i ubila svog muža Daniela Brophyja u lipnju, piše Independent.

On je bio kuhar, a pronađen je mrtav na Kulinarskom institutu u Oregunu, gdje je radio. Vlasti su priopćile da je bio sam u školi kad su ga učenici i osoblje pronašli.

Taj je 63-godišnjak radio u školi od 2006. godine.

Nancy je na svom Facebook profilu objavila da joj je suprug ubijen, dan nakon što je preminuo, napisavši da joj je zbog njegove smrti jako teško i da još uvijek pokušava sve shvatiti.

Pod optužbama da je ubila svog muža, te zbog nezakonitog korištenja vatrenog oružja, završila je u zatvoru.

Na svom je blogu ranije napisala post u kojem opisuje pet glavnih motiva koje bi mogla koristiti u pričama o ženama koje su ubile svoje muževe, a opisala je i niz oružja kojima se može počiniti takvo ubojstvo.

'Otrov nije dobra ideja jer, tko želi zaglaviti s bolesnim mužem? Nije dobra ideja ni plaćeni ubojica jer te većina njih može otkucati policiji', napisala je, među ostalim, u svojem tekstu o tome kako ubiti muža.

Sada je u zatvoru bez mogućnosti jamčevine, a njezina je majka Karen rekla za Washington Post da je sve veliki šok za obitelj i da za sada ne želi davati nikakve izjave o tom događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 05:02