POZNATA PREVARANTICA

Žena koja je opelješila njujoršku elitu u zanimljivom izdanju stigla na saslušanje, svima je u oči upao jedan detalj

Lažnim identitetom prevarila je brojne banke, hotele i restorane, a stečenim novcem financirala je svoj rastrošan život
 Instar Images Llc/Alamy/Alamy/Profimedia/Instar Images Llc/alamy/alamy/profimedia

Lažna nasljednica i prevarantica Anna Sorokin fotografirana je na posljednjem saslušanju za uvjetnu slobodu. Prvim pogledom na 31-godišnjakinju, nitko ne bi pomislio da se radi o osuđenoj kriminalki koja se nalazi u kućnom pritvoru. Odala ju je elektronička nanogica za nadzor na gležnju s kojom je ponosno pozirala, prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, Sorokin se predstavljala kao bogata nasljednica Anna Delvey. Svojim lažnim identitetom prevarila je brojne banke, hotele, restorane i tvrtku na Manhattanu, a stečenim novcem financirala je svoj rastrošan život. Nakon što je u ponedjeljak prisustvovala sastanku za uvjetni otpust, fotografi su je snimili ispred Federal Plaze na Manhattanu. Izašla je iz crnog automobila, zabavila zaštitare i odšetala do saslušanja za uvjetnu slobodu.

Nedavno je uselila u jednosobni stan u modernoj četvrti East Village na Manhattanu, a unajmljuje ga za nešto više 33 tisuće kuna mjesečno. Iako je tvrdila da ne traži slavu, Sorokin je otkrila da bi zamijenila izlazak na slobodu propusnicom za društvene mreže. No, kao dio uvjeta njegovog puštanja na slobodu, sudac joj je zabranio pristup svim platformama.

image
Janet Mayer/Instar Images/Profimedia/Janet Mayer/instar Images/profimedia

- Moju životnu priču ispričalo je već toliko ljudi, ali ja sam jedina koja ju može zaista ispričati. Ovaj put radi se o pokušaju kontrole govora, vraćanju mog glasa i izgradnji platforme. Ne vidim to kao lošu stvar, rekla je Sorokin.

Anna je iz zatvora puštena u veljači prošle godine zbog dobrog ponašanja, nakon što je odslužila samo dvije godine. Izlazak na slobodu kratko je trajao jer ju je imigracijska služba nakon samo šest tjedana odvela u pritvor zbog prekoračenja uvjeta turističke vize. U zatvoru je tad provela još dodatnih sedam mjeseci.

image
Instar Images Llc/Alamy/Alamy/Profimedia/Instar Images Llc/alamy/alamy/profimedia

Početkom mjeseca puštena je iz zatvora uz jamčevinu od 10 tisuća dolara. Kad je izašla iz zatvora, preselila je na Manhattan. Nakon izlaska, tvrdila je da žene u zatvoru nisu nasilne kao muškarci, ali poduzimaju neke druge stvari.

- Ženski zatvor gotovo je kao srednja škola. Ako im se ne sviđate, neće vam dozvoliti da sjedite s njima za stolom. Neće vas pretući, atmosfera je više poput one u filmu Mean Girls (Opasne djevojke), rekla je Sorokin koja ipak kaže kako nije osjetila nikakvu mržnju u zatvoru. Tvrdi da su joj neki zaštitari govorili da ima preveliko mišljenje o sebi, a zatvorenice bi joj davale pet kad bi se srele na hodniku.

U nadolazećim danima prijeti joj deportacija u Njemačku zbog prekoračenja vize. Saslušanje za dobivanje uvjetne kazne vrlo joj je bitno jer do daljnjeg mora nositi nanogicu za praćenje i smije izlaziti samo uz nadzor.

Nakon što je godinama izbjegavala zakon, Anna je 2019. godine dobila kaznu od četiri do dvanaest godina zatvora zbog prijevara financijskih institucija i hotela u iznosu od dva milijuna i 130 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:07