MEDICINSKI FENOMEN

ŽENA KOJA JE ZAPANJILA SVIJET 65-godišnja Njemica već ima trinaestero djece, a na ljeto će roditi četvorke!

 AFP

Šezdesetpetogodišnja Njemica, majka 13 djece i sedmerostruka baka, Annegret Raunigk je trudna i nosi četvorke, izvijestila je televizija RTL.

Ukoliko trudnoću privede kraju, ovog ljeta bi ta njemačka nastavnica mogla postati najstarija majka četvorki, prenosi RTL na internetskoj stranici.

Neobična priča pobudila je zanimanje njemačkih medija gladnih senzacionalizma, a dnevni list Bild ju je u nedjelju stavio na naslovnicu, dok RTL namjerava u ponedjeljak emitirati razgovor s gospođom Raunigk.

Iako već ima veliku obitelj, ta Berličanka nije oklijevala posljednjih godinu i pol ići u inozemstvo na brojne umjetne oplodnje kako bi ispunila želju najmlađe kćeri (9) koja želi malog brata ili sestru, navodi RTL.

Posljednja oplodnja je nadmašila očekivanja s četiri oplođena jajaša, a Raunigk ne kani zadržati samo jedno od njih.

"To je svakako bio šok. Razgovarala sam s ginekologom, razmislila i donijela odluku", povjerila se Bildu.

Ta profesorica engleskog i ruskog u jednoj osnovnoj školi ove godine odlazi u mirovinu, ali ne brinu ju ni godine ni komentari.

Njezini četvorci će krenuti u školu kada joj bude 71 godina. Annegret Raunigk nije prvi puta podigla prašinu svojim zakašnjelom trudnoćom. Već 2005. je privukla pozornost u Njemačkoj kada je 13. dijete rodila u dobi od 55 godina.

Do sada se njezina trudnoća odvija bez problema, a najveću opasnost za djecu predstavljao bi prerani porod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:10