SKANDAL U HOLLYWOODU

ŽENA KOJU JE POLANSKI SILOVAO KAD JE IMALA 13 'Nemoj reći svojoj majci'

Polanski je njezinim roditeljima pokazao snimke koje je snimio, uključujući nekoliko njih na kojima je bila gola

Samanthi Geimer bilo je 13 godina kada ju je slavni režiser Roman Polanski nagovorio na spolni odnos. U svom memoaru Djevojka: Život u sjeni Romana Polanskog , danas 50-godišnja Geimer dala je intimni pogled na jedan od najvećih skandala u holivudskoj povijesti.

"Fotografirao me Roman Polanski i silovao me", napisala je Geimer te noći 1977. u svom dnevniku. Iako i danas 80-godišnji Polanski, koji živi u egzilu u Francuskoj, tvrdi da je Geimer pristala na seks s njim te tvrdi da je žrtva "progona", Geimer u svojoj knjizi priča drugačiju priču. Polanski ju je fotografirao u jacuzziju, tvrdeći da će slike objaviti u časopisu. Geimer kaže da se sjeća da je odbila i šampanjac i tablete koje joj je nudio slavni režiser, ali da ih je na kraju uzela jer je inzistirao. Tvrdi da je više puta tražila da je odvede kući, ali je on više puta odbio. Potom ju je odveo u spavaću sobu.

- Ne, ma daj – rekla mu je, ali ju je ignorirao.

Polanski ju je potom odvezao kući. Geimer kaže da joj je u automobilu rekao: - Nemoj reći svojoj majci. To će biti naša mala tajna.

No, potom je njezinim roditeljima pokazao snimke koje je snimio, uključujući nekoliko njih na kojima je bila gola. Roditelji su kontaktirali odvjetnika jer su htjeli spriječiti objavu fotografija. Tek su kasnije slučajno čuli da je fotografska sesija uključivala i seks – kada je Geimer o tome ispričala svom dečku s kojim je išla u srednju školu.

Suđenje i cirkus koji je uslijedio – jer novinari su počeli opsjedati kuću u kojoj je živjela – za djevojku su bili jednako traumatični kao i sama ta noć.

"Da sam mogla birati između toga da opet proživim silovanje i da svjedočim pred istražnom porotom, izabrala bih silovanje", napisala je.

Roditelji su isposlovali nagodbu samo kako ona ne bi morala svjedočiti. Dugačko suđenje bilo joj je toliko traumatično da je imala osjećaj da nju "kažnjava zbog toga što je bila silovana".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:41