RIJEDAK SLUČAJ

Žena rodila blizance koji imaju različite očeve: ‘Ovakvi slučajevi su jedan na milijun, evo kako je moguće‘

Fenomen je znanstveno nazvan heteroparentalna superfekundacija, a u svijetu postoji još samo 20-ak poznatih sličnih slučajeva

Ilustracija

 Richard Allen/flair Talent/Imagesource/Profimedia/Richard Allen/flair Talent/Imagesource/Profimedia

Jedna žena iz Brazila kaže da je rodila blizance koji imaju različite očeve nakon što je imala spolni odnos s dva muškarca istog dana, piše Daily Mail.

Anonimna 19-godišnjakinja iz Mineriosa u Goiasu u Brazilu objasnila je da je napravila test utvrđivanja očinstva jer nije bila sigurna tko je otac njezine djece.

19-godišnjakinja je uzela DNK od osobe za koju je mislila da je otac, no nakon dva testa rezultati su bili pozitivni samo za jednog od njezinih blizanaca.

Tada se sjetila da je istog dana imala spolni odnos s drugim muškarcem, a kada je ta druga osoba napravila test, pokazalo se da je on otac drugog blizanca.

Fenomen je znanstveno nazvan heteroparentalna superfekundacija.

Govoreći za Globo, njezin liječnik Tulio Jorge Franco objasnio je: ‘Moguće je da se dogodi da dva jajašca iste majke oplode različiti muškarci. Bebe dijele genetski materijal majke, ali rastu u različitim placentama.‘

Naglasio je da su ovakvi slučajevi iznimno rijetki, samo jedan na milijun, te da nije mislio da će u svom životu svjedočiti takvom slučaju.

Dodaje da u svijetu postoji još samo 20-ak poznatih sličnih slučajeva.

Lokalni mediji izvijestili su da djeca sada imaju 16 mjeseci, no dr. Franco je o slučaju progovorio tek ovaj tjedan.

Trenutno samo jedan od očeva brine o oba djeteta i podrška je njihovoj majci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 09:19